Συνταγή για νόστιμα κεφτεδάκια από κοτόπουλο! Αρέσει σε όλους

Δες τα κεφτεδάκια αλλιώς!
Συνταγή για νόστιμα κεφτεδάκια από κοτόπουλο! Αρέσει σε όλους



Καλά τα κεφτεδάκια της γιαγιάς, αλλά ας κάνουμε κάτι διαφορετικό. Καλαμπόκι, αρακάς και παρμεζάνα μπαίνουν στο παιχνίδι και το αποτέλεσμα σε εκπλήσσει ευχάριστα.
 

 

Υλικά για τους κεφτέδες

1 σκελίδα σκόρδο

1/2 μάτσο σχοινόπρασο

1/2 κιλό κιμά από στήθος κοτόπουλο

1 αυγό

3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη

1 χούφτα αρακά

1 χούφτα καλαμπόκι

3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Υλικά για τη σάλτσα

3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Ντιζόν

3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα

1 κουταλιά της σούπας μέλι

1 πρέζα πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Σε ένα ταψί βάζεις λαδόκολλα για να μπουν οι κεφτέδες.

Καθαρίζεις το σκόρδο και το ψιλοκόβεις. Το ίδιο κάνεις και με το σχοινόπρασο.

Παίρνεις ένα μπολ και βάζεις μέσα όλα τα υλικά. Ανακατεύεις πάρα πολύ καλά.

Πλάθεις τους κεφτέδες με τα χέρια ή με τη βοήθεια δύο κουταλιών και βάλτους στο ταψί. Θα βγουν περίπου 20 κεφτέδες.

Βάζεις το ταψί στον φούρνο και ψήνεις για 20-25 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Για τη σάλτσα θα ανακατέψεις όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ και είναι έτοιμη.

Για να σιγουρευτείς ότι οι κεφτέδες είναι έτοιμοι, κόψε έναν στη μέση: Δεν πρέπει να είναι ροζ στο εσωτερικό του.

Σερβίρεις κατευθείαν με τη σάλτσα στο πλάι.