Η μαμά Νίνα είναι μια γλυκύτατη και αξιαγάπητη κυρία και μαμά της παιδικής μου φίλης Αννούλας (οπότε και της έχω ιδιαίτερη αδυναμία)! Κάθε καλοκαίρι μαζευόμασταν όλα τα παιδιά στη γειτονιά στο Πορτο Ράφτη και περιμέναμε την Αννούλα να μας κατεβάσει όλο και κάποια νοστιμιά της μαμάς της. Μετά από τις ατέλειωτες ώρες κρυφτό που παίζαμε όταν ερχόταν η στιγμή για τη λιχουδιά της κ. Νίνας ήταν η καλύτερη στιγμή της ημέρας!
Μοιράζομαι μια από αυτές τις παιδικές αξέχαστες γευστικές αναμνήσεις μου!
Τι θα χρειαστείς
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα ζάχαρη
1 lt φρέσκο γάλα
3 βανίλιες
4 αυγά
100 γρ. βούτυρο
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
κανέλα
Πως θα τη φτιάξεις
Χωρίζεις τους κρόκους από τα ασπράδια.
Χτυπάς μαρέγκα με μια πρέζα αλάτι. Ρίχνεις και τους κρόκους και χτυπάς καλά το μείγμα σου.
Βάζεις το γάλα με τη ζάχαρη να ζεσταθούν και ρίχνεις λίγο λίγο το σιμιγδάλι. Τα ανακατεύεις και τα βράζεις το μείγμα λίγο μέχρι να πήξει.
Ρίχνεις και το βούτυρο και προσθέτεις τα χτυπημένα αυγά, τις βανίλιες και τα ανακατεύεις πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
Ψήνεις την πίτα στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.