Super συνταγή: Ατομικές κοτόπιτες με τραγανό φύλλο κρούστας

Ή τι να κάνεις όταν έχει περισσέψει κοτόπουλο από χθες.
Super συνταγή: Ατομικές κοτόπιτες με τραγανό φύλλο κρούστας



Η χωριάτικη κοτόπιτα μετατρέπεται σε ένα υπέροχο πιάτο για δείπνο, όταν φτιαχτεί σε ατομικά σκεύη – σαν κι αυτά που ψήνεις το σουφλέ. Αρκεί ένα κομμάτι σφολιάτα πάνω από το καθένα και έχεις μία ολοκληρωμένη πρόταση που ταιριάζει ιδανικά με πράσινη σαλάτα. Αν έχει περισσέψει κοτόπουλο από την προηγούμενη ημέρα ή το μεσημέρι, τότε δεν χρειάζεται δεύτερη σκέψη. Είναι μία πρόταση που σου λύνει τα χέρια και σε γλιτώνει από τη γκρίνια του ‘πάλι το ίδιο φαγητό θα φάμε σήμερα».

 

Τι θα χρειαστείς

  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 καρότο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες σταυρωτά
  • 1 πατάτα, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 1 1/2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • Στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λεπτές φέτες (χωρίς κόκκαλα ή πέτσα)
  • 3 κλωναράκια θυμάρι
  • Χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 5 κουταλάκια του γλυκού corn flower χτυπημένα με 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 πακέτο σφολιάτα, κομμένο στα τέσσερα 4 ή σε μικρότερα κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος του σκεύους που θα χρησιμοποιήσεις
  • 1 μεγάλο αβγό, ελαφρώς χτυπημένο

 

Πώς θα το κάνεις

  1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου.
  2. Σοτάρεις το κρεμμύδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει.
  3. Προσθέτεις το καρότο και την πατάτα.
  4. Μαγειρεύεις μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 10 λεπτά.
  5. Σβήνεις με το κρασί και σιγοβράζεις μέχρι να μειωθούν τα υγρά κατά το ήμισυ, για περίπου 2 λεπτά.
  6. Προσθέτεις τον ζωμό και το φέρνεις σε επίπεδο βρασμού.
  7. Προσθέτεις το κοτόπουλο και το θυμάρι. Μαγειρεύεις για 2 λεπτά.
  8. Πασπαλίζεις με το αλάτι και το πιπέρι.
  9. Προσθέτεις το μείγμα του corn flower και την κρέμα γάλακτος.
  10. Το αφήνεις να σιγοβράσει μέχρι να πήξει, περίπου 5 λεπτά.
  11. Χωρίζεις το μείγμα σε τέσσερα φορμάκια και κλείνεις με το κομμάτι του φύλλου κρούστας.
  12. Αλείφεις με αβγό.
  13. Κάνεις μία τρύπα σε κάθε φύλλο και τα ψήνεις μέχρι να ροδίσουν, 12 έως 14 λεπτά.