Πράσινη σαλάτα με μανιτάρια και κριθαροκούλουρο

Μία συνταγή που ξεφεύγει από τους συνηθισμένους συνδυασμούς και αποτελεί μία καλή πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών.
Πράσινη σαλάτα με μανιτάρια και κριθαροκούλουρο



Οι σαλάτες είναι εύκολες στην προετοιμασία και πολύ θρεπτικές. Μπαίνουν εύκολα σε ταπεράκι για το γραφείο και συνοδεύουν κάθε σου γεύμα. Η παρακάτω συνταγή ξεφεύγει από τους συνηθισμένους συνδυασμούς και αποτελεί μία καλή πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών. 

Υλικά

  • 1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 1/4 κιλά μανιτάρια της αρεσκείας σου, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες, αν είναι απαραίτητο
  • Χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελιές ροδέλες
  • 3 - 4 μπουκετάκια μπρόκολο, πλυμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 3 κουταλάκια του γλυκού φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 2 μικρά μαρούλια κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 2 μεγάλα κριθαροκούλουρα ολικής αλέσεως
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μαϊντανό

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι μεγάλου μεγέθους ζεσταίνεις το λάδι και μαγειρεύεις τα μανιτάρια με λίγο αλάτι, ανακατεύοντας αργά για πέντε λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτεις το ξύδι και συνεχίζεις να ανακατεύεις μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους.
  2. Αποσύρεις από τη φωτιά και μεταφέρεις σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτεις το σχοινόπρασο και το θυμάρι και ρίχνεις αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνεις να κρυώσουν. 
  3. Ανακατεύεις με το μαρούλι και τον μαϊντανό, ρίχνεις τις ελιές και το μπρόκολο*, και σπας το κριθαροκούλουρο σε μικρά κομμάτια.
  4. Προσθέτεις ξύδι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου και ανακατεύεις καλά.

* Μπορείς να ζεματίσεις το μπρόκολο αν δεν θέλεις να το φας ωμό.