Κρεμώδης μελιτζανοσαλάτα

Λίγο πριν το μεγάλο γεύμα μια τέτοια σαλατούλα,πλούσια σε γεύση, είναι ότι πρέπει για να καλύψει τις απαιτητικές ανάγκες του στομαχιού μας.
Κρεμώδης μελιτζανοσαλάτα



Υλικά:

-5 μελιτζάνες φλάσκιες

-½ ματσάκι μαϊντανού

-1 κ.σ. φυστικοβούτυρο

-2 κ.σ. χυμό λεμονιού

-4 κ.σ ξύδι

-8 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

1.Τρυπάμε με ένα πιρούνι τις μελιτζάνες σε όλες τις πλευρές. Τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Σκοπός μας είναι να μαλακώσουν.

2.Όταν ετοιμαστούν , τις ξεφλουδίζουμε και τοποθετούμε την ψίχα τους σε ένα σουρωτήρι.

3.Μόλις στραγγίσει η ψίχα από τα υγρά της, την ψιλοκόβουμε.

4.Αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

5.Σερβίρουμε το λαχταριστό μείγμα με κριτσίνια ή παξιμαδάκια.