Τα παιδιά όπως και να το κάνεις είναι οι πιο αυστηροί κριτές και αν δεν τους αρέσει κάτι, για κανένα λόγο δεν μπορούν να το φάνε. Όμως αυτό σίγουρα δεν ισχύει για την παρακάτω συνταγή. Κερασόπιτα έχεις δοκιμάσει να φτιάξεις ποτέ; Ότι και να απαντήσεις δοκίμασε την παρακάτω εκδοχή και θα ξετρελαθείς! Μας την έφτιαχνε η γιαγιά μου όλα τα παιδικά μου καλοκαίρια και θυμάμαι πως γινόταν ανάρπαστη!
Τι θα χρειαστείς
κεράσια
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150 ml γάλα
50 γρ. μαργαρίνη
1 κ.σ. βούτυρο
4 αυγά
100 γρ. μαύρη ζάχαρη
1/3 φλ. ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
Πως θα τη φτιάξεις
Πλένεις τα κεράσια και βγάζεις τα κουκούτσια.
Τα βάζεις σε ένα μεγάλο μπολ.
Ρίχνεις λίγο από τη ζάχαρη και τα αφήνεις να σταθούν για 1 ώρα.
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Κοσκινίζεις το αλεύρι σε ένα άλλο μπολ και ρίχνεις λίγο αλάτι.
Έπειτα προσθέτεις τα αυγά, τη μαργαρίνη και την υπόλοιπη ζάχαρη.
Ανακατεύεις καλά με ένα κουτάλι και παράλληλα προσθέτεις λίγο-λίγο το γάλα.
Ανακατεύεις μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
Βουτυρώνεις το ταψί και τοποθετείς τα κεράσια.
Ρίχνεις από πάνω το μείγμα της ζύμης και ψήνεις για περίπου 40 λεπτά.
Φτιάξε κάτι διαφορετικό: Καραμέλες με μέλι και σοκολάτα!