Όπως και να το κάνουμε τα παιδιά δεν τρελαίνονται να τρώνε ψάρι. Ωστόσο όμως είναι τόσο ωφέλιμο και απαραίτητο για τη διατροφή τους. Γι 'αυτό και πρέπει να σκέφτεσαι έξυπνους τρόπους έτσι ώστε να φτιάχνεις “καμουφλαρισμένες” συνταγές με ψάρι που θα τις λατρέψουν και χωρίς να το καταλάβουν θα έχουν πάρει τις απαραίτητες θρεπτικές αξίες! Σου παραθέτουμε μία εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή, κατάλληλη για τους λάτρεις του ψαριού αλλά και γιατί όχι και για όσους θέλουν να πειραματιστούν με τις γεύσεις!
Τι θα χρειαστείς
- 3 φλ. τσαγιού λευκό ψάρι (μαγειρεμένο χωρίς κόκαλα)
- 1 φλ. τσαγιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 3 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
- 2 αυγά χτυπημένα
- 1- 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Πως θα τις φτιάξεις
1. Ψιλοκόβεις το (μαγειρεμένο) ψαράκι (της αρεσκείας της) και το βάζεις σε ένα μεγάλο μπολ
2. .Προσθέτεις τα κρεμμυδάκια ,τον μαϊντανό,το σκορδάκι,την φρυγανιά,τα αυγά χτυπημένα και στο τέλος το αλεύρι (τόσο όσο να γίνει ένα ελαφρώς πηχτό μείγμα). Το βάζεις στο ψυγείο για 1 ώρα.
3. Πλάθεις το μείγμα σε στρογγυλά ή στενόμακρα σχήματα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζεις το λάδι και μόλις κάψει ξεκινάς να τηγανίζεις τις κροκέτες. Κατά την διάρκεια του τηγανίσματος χαμηλώνεις λίγο την φωτιά για να μην αρπάξουν.
4. Μόλις ροδίσουν καλά σημαίνει ότι είναι έτοιμες , τις βγάζεις προσεκτικά και τις τοποθετείς σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.