Το πανεύκολο σοκολατένιο σουφλέ της Ανθούλας

Που με λίγες αλλαγές μπορεί να γίνει και brownie.
 Το πανεύκολο σοκολατένιο σουφλέ της Ανθούλας



Η Ανθούλα, που ζει στο Μόναχο της Γερμανίας, άκουσε για το followme.gr και έβγαλε από τα συρτάρια της κουζίνας της την πανεύκολη συνταγή του σοκολατένιου σουφλέ που φτιάχνει στις κόρες της.  Της ζήτησα να το φωτογραφίσει αλλά ούτε που πρόλαβε. Ευτυχώς, μου έδωσε τις παρακάτω οδηγίες για σίγουρη επιτυχία.

ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ σοκολατένιο σουφλέ:

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι χιλιοδοκιμασμένη και πεντανόστιμη και πραγματικά θα πάθουν όλοι πλάκα όταν το φάνε. Άσε που γίνεται πολύ γρήγορα οπότε αν σου σκάσει μύτη κάποιος τελευταία στιγμή του το σερβίρεις μετά το φαγητό και παθαίνει πλάκα. Εμένα πάντως όλοι οι φίλοι μου, την έχουν δοκιμάσει και όταν έρχονται θέλουν να τους το φτιάχνω.

Συστατικά (οι ποσότητες ποικίλουν ανάλογα με τα άτομα):

150γρ. κουβερτούρα
60γρ. βούτυρο
100γρ. ζάχαρη (χρησιμοποιώ καστανή)
4 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά

Εκτέλεση

1. Λιώνω το βούτυρο και την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και τα αποσύρω από τη φωτιά για να κρυώσουν λίγο.
2. Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλεύρι.
3. Ρίχνω το μείγμα αυγών-ζάχαρης μέσα στο μείγμα σοκολάτας-βουτύρου και ανακατεύω απαλά με ένα κουτάλι.
4. Βάζω το μείγμα σε ταψί, πυρέξ ή ατομικά φορμάκια και το ψήνω για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς , τόσο ώστε να ψηθεί απ' έξω και να παραμείνει υγρό μέσα.

Tip: Αν βάλω λίγο αλευράκι παραπάνω, τη διπλή ποσότητα βασικά και το αφήσω 2-4 λεπτά παραπάνω στο φούρνο, γίνεται ένα φανταστικό brownie!