Χταπόδι: Όσο νόστιμο είναι τόσο δύσκολο είναι στο να το μαγειρέψεις. Διότι χρειάζεται την τεχνική του για να έχεις το τέλειο γευστικό αποτέλεσμα! Και ποια είναι αυτή;
Ένα απλό trick (από ψαράδες)τόσο εύκολο που δεν το πιστεύεις και δεν το είχες σκεφτεί κιόλας.
Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένας φελλός. Το φανταζόσουν;
Σίγουρα ένα μπουκάλι κρασί θα έχεις σπίτι σου που θα έχει τελειώσει.
Βάλε το φελλό μέσα στην κατσαρόλα για όσο βράζεις το χταπόδι για να γίνει μαλακό και πεντανόστιμο!
Θέλεις και μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή; Ιδού!
Τι θα χρειαστείς
1 μικρό χταπόδι
1 σκελίδα σκόρδο
θυμάρι
μαύρο πιπέρι
αλάτι
ελαιόλαδο
½ φλ. ξηρό κόκκινο κρασί
Πως θα το φτιάξεις
Κόβεις το κεφάλι ακριβώς πάνω από το στόμα του χταποσιού.
Αφαιρείς το ράμφος και το κοκαλάκι.
Έπειτα κόβεις το χταπόδι και το τοποθετείς σε μια κατσαρόλα. Προσθέτεις το θυμάρι λίγο μαύρο πιπέρι, το σκόρδο, ½ φλιτζ. ελαιόλαδο και περιχύνεις με κόκκινο κρασί.
Σκεπάζεις την κατσαρόλα και σιγοβράζεις το χταπόδι μαζί με ένα φελλό από κρασί έτσι ώστε να μαλακώσει.
Αυτό μπορεί να πάρει από 45 μέχρι 1 ώρα. Θα το ελέγχεις συνέχεια.
Όταν το χταπόδι είναι έτοιμο, το βγάζεις από την κατσαρόλα και το κόβεις.
Cook tip: 7 απίθανοι τρόποι για να κόψεις το κρεμμύδι