Φτηνό κρασί: 5 τρόποι να το αξιοποιήσεις σωστά!

Δεν έχει σημασία το τι, αλλά το πώς!
Φτηνό κρασί: 5 τρόποι να το αξιοποιήσεις σωστά!



Διακοπές, γιορτές, ώρα για δώρα και πάρτι. Τι πιο εύκολο σαν δώρο από ένα μπουκάλι κρασί. Βέβαια, δεν είναι όλοι σομελιέ, και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρεθείς με διάφορα μπουκάλια αμφιβόλου ποιότητας που δεν πίνονται. Ας είναι. Μην τα πετάξεις. Υπάρχουν 5 εναλλακτικοί τρόποι να τα εκμεταλλευτείς.

1.         Σάλτσα μακαρονιών

Ποιος λέει ότι χρειάζεται νερό για να βράσεις ζυμαρικά; Εναλλακτικά, βράσε χυλόπιτες, λαζάνια ή παπαρδέλες σε ένα μπουκάλι κρασί.

2.         Σανγκριά

Ακόμα και αν δεν θέλεις να πιεις το κρασί κατευθείαν, λίγη ζάχαρη και μερικά φρέσκα φρούτα μπορούν να διορθώσουν την κατάσταση. Είτε είναι λευκό είτε κόκκινο ή ακόμα και ροζέ, τίποτα δεν σε εμποδίζει να προσθέσεις μέσα μήλα, πορτοκάλια, μανταρίνια, αχλάδι, φρούτα του δάσους ή κεράσια. Για ακόμα πιο ιδιαίτερη γεύση χρησιμοποίησε ακατέργαστη ζάχαρη.

3.         Μαρινάρισμα

Το κρασί έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και καιρό στη μαγειρική. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα φτηνό κρασί. Τέλειο μαρινάρισμα, τσιγάρισμα, βράσιμο ή σβήσιμο φαγητών.

4.         Σος

Μπορείς να κάνεις μια πλούσια σάλτσα κρασιού. Σε μια κατσαρόλα βάλε ένα μπουκάλι κρασί μαζί με ένα κλαδάκι θυμάρι και δάφνη. Βράσε μέχρι να πυκνώσει. Θες να μοιάζει με ένα παχύρρευστο σιρόπι. Τέλειωσε την προσθέτοντας λίγο βούτυρο κι αλάτι για την απόλυτη σάλτσα κρεατικών.

5.         Αυγά ποσέ

Όπως στα ζυμαρικά έτσι και στα ποσέ αυγά, το κρασί μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί του νερού. Βάλε σε ένα τηγάνι αναλογία 2 κρασί προς 1 νερό, και σπάσε μέσα τα αυγά. Voila αυγά -σε μωβ, ροζέ ή κεχριμπαρί αποχρώσεις- αρωματισμένα και σούπερ γευστικά!