Πείνασες; Ζυμαρικά ολικής αλέσεως με ψητές μελιτζάνες και ντομάτα

Μελιτζάνες, κρεμμύδια και ντομάτες ψήνονται για τα καλά και δίνουν στη μακαρονάδα μία πιο γλυκιά γεύση.
Πείνασες; Ζυμαρικά ολικής αλέσεως με ψητές μελιτζάνες και ντομάτα



Αν μέχρι τώρα, έφτιαχνες τις σάλτσες για τα ζυμαρικά αποκλειστικά στην κατσαρόλα, ήρθε η ώρα να βάλεις τα λαχανικά στον φούρνο. Μελιτζάνες, κρεμμύδια και ντομάτες ψήνονται για τα καλά και δίνουν στη μακαρονάδα μία πιο γλυκιά γεύση.

 

Υλικά (6 μερίδες)

1 1/2 κιλά μελιτζάνες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους (μπορείς να αφήνεις τη φλούδα εναλλάξ)

½ κρεμμύδι μεγάλο, κομμένο σε χοντρές φέτες

2 ποτήρια ντοματίνια

Χοντρό αλάτι και πιπέρι

1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 πακέτο βίδες ολικής αλέσεως (ή πέννες)

1/4 φλιτζάνι ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι

1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα,  και επιπλέον για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 230 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους βάζεις τις μελιτζάνες, τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, 1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και λάδι. Ανακατεύεις πολύ καλά και ψήνεις μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 30 λεπτά.

Στο μεταξύ βράζεις τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Σουρώνεις τα ζυμαρικά, κρατώντας ½ από το νερό στο οποίο έβρασαν και τα ξαναρίχνεις στην κατσαρόλα.

Προσθέτεις τα λαχανικά, τις ελιές και την παρμεζάνα. Ανακατεύεις, προσθέτοντας το νερό από τα μακαρόνια. Σερβίρεις αμέσως με επιπλέον τυρί από πάνω. 

Aν έχεις χρόνο φτιάξε και αυτή την απολαυστική συνταγή!