Σάββατο σήμερα και σκέφτεσαι τι να φτιάξεις! Μια τέλεια ιδέα είναι τα κανελόνια με κιμά! Αν αγαπάς τα μακαρόνια σίγουρα αυτή η συνταγή θα σε ξετρελάνει. Στο λέω από γευστική πείρα! Αυτή τη συνταγή την πήρα από την γιαγιά Σοφία, που όπως έχεις καταλάβει είναι καταπληκτική μαγείρισσα!
Καλή όρεξη!
Τι θα χρειαστείς
κανελόνια (όσα επιθυμείς)
1 kg κιμά
4 ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι
1/2 φλ. λευκό κρασί
1 κ.γ. ζάχαρη (για να φύγει η ξινίλα της ντομάτας)
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ξύλο κανέλας
ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Πως θα τα φτιάξεις
Σε μία κατσαρόλα βάζεις λίγο ελαιόλαδο και το αφήνεις λίγο να κάψει.
Προσθέτεις το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζεις.
Ρίχνεις και τον κιμά.
Ανακατεύεις και έπειτα προσθέτεις το κρασί.
Στο τέλος ρίχνεις και τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύεις.
Προσθέτεις και λίγο νερό και αφήνεις να βράσει η σάλτσα για 35 λεπτά.
Έπειτα γεμίζεις τα κανελόνια με κιμά και τα βάζεις σε ένα ταψί.
Ρίχνεις και από πάνω τις ντομάτες (που θα έχεις πολτοποιήσει).
Ψήνεις για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Αν θέλεις κάνε την παραπάνω σάλτσα με τον κιμά μαζί με χυλοπίτες που θα έχεις φτιάξει μόνη σου! Δες εδώ πως θα τις φτιάξεις!