Η συνταγή της Κυριακής: Παστίτσιο λαχανικών

Ξέφυγε από τα καθιερωμένα!
Η συνταγή της Κυριακής: Παστίτσιο λαχανικών



Κυριακή σήμερα και σκέφτεσαι να φτιάξεις ένα πιάτο υπερπαραγωγή! Έχεις όρεξη να φτιάξεις κάτι που θα σου πάρει αρκετή ώρα διότι ξέρεις πως στο τέλος θα σε ανταμείψει! Και έχεις όλο το χρόνο για να κάνεις τον ουρανίσκο σου να παραληρεί!

Tι θα χρειαστείς
1 πακέτο ριγκατόνι
1 κίτρινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη 
3 μελιτζάνες
3 κολοκυθάκια
2 φλ. γραβιέρα
1 φλ. reggato
ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα:
10 ντομάτες 
1 σκελίδα σκόρδο
1/4 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μαϊντανός
ελαιόλαδο 
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Για τη μπεσαμέλ:
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ. γάλα
1/2 φλ. γραβιέρα
αλάτι

Πως θα το φτιάξεις
Βάζεις σε μια κατσαρόλα λίγο λάδι και ρίχνεις τα λαχανικά και τα σοτάρεις. 
Προσθέτεις τη σάλτσα και τη σκελίδα σκόρδο και αφήνεις να βράσει για 10 λεπτά. 
Έπειτα σε ένα μεγάλο ταψί απλώνεις τη σάλτσα, μετά τα ριγκατόνι, ύστερα τα λαχανικά και τέλος τα τυριά.
Φτιάχνεις 2 στρώσεις με αυτό το μείγμα.

Μπεσαμέλ ~> Ρίχνεις το αλεύρι και το γάλα σε μια κατσαρόλα και ανακατεύεις συνέχεια για να ψηθεί καλά. (Το γάλα το ρίχνεις λίγο-λίγο μέχρι να πήξει.)
Έπειτα ρίχνεις την υπόλοιπη γραβιέρα μέσα και ανακατεύεις καλά.
Έπειτα την περιχύνεις πάνω από την τελευταία στρώση στο ταψί.
Ψήνεις στους 200 βαθμούς για μία ώρα.

Πένες με πέστο ξέρεις να φτιάχνεις; Αν όχι τότε δες εδώ πως μπορείς να απογειώσεις μια μακαρόναδα!