Πένες με σαλάμι και 4 τυριά

Το συγκεκριμένο πιάτο αποτελεί την ιδανική επιλογή για αυτούς που λατρεύουν τα μακαρόνια!
Πένες με σαλάμι και 4 τυριά



Τα ζυμαρικά πρωταγωνιστούν σε κάθε επίσημο/οικογενειακό/εργένικο τραπέζι. Με τη συνοδεία τυριών και αλλαντικών θα ενθουσιάσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς καλεσμένους.

Υλικά:

  • 1 πακέτο πένες
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 200 γραμμάρια τυρί γκοργκοτζόλα σε κύβους
  • 1 κούπα τσένταρ τριμμένο
  • 3/4 κούπα τριμμένη παρμεζάνα 
  • 1/2 κούπα γάλα πλήρες
  • 150 γραμμάρια σαλάμι 
  • αλάτι,πιπέρι 

Εκτέλεση:

1.Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους.
2.Σουρώνουμε τις πένες και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο τηγάνι. 
3.Προσθέτουμε το βούτυρο,το γάλα και όλα τα τυριά εκτός από την παρμεζάνα. 
4.Ανακατεύουμε συνεχώς όλα τα υλικά μέχρι τα τυριά να γίνουν κρεμώδη σάλτσα.
5.Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το σαλάμι και το προσθέτουμε στο μείγμα. 
6.  Προθερμάνουμε  το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μεγάλο πυρέξ. Πασπαλίζουμε με τη τριμμένη παρμεζάνα και ψήνουμε για 15 λεπτά. 
 

ΤΙP:

Εάν επιθυμείτε έντονες μυρωδιές, μπορείτε να προσθέσετε μαϊντανό και σκόρδο.