Αυτή η σάλτσα τρώγεται και χωρίς να τη βράσουμε. Είναι τέλεια για καλοκαιρινές μακαρονάδες ή και για κρύα πιάτα.
Από την Υπατία Παπασταμάτη
Υλικά
- 10 λιαστές ντομάτες
- 4 χουρμάδες μουλιασμένοι στο νερό, χωρίς κουκούτσι
- ½ κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 10 φύλλα φρέσκου βασιλικού
- Το λάδι από τις λιαστές ντομάτες
- 1 φρέσκια ντομάτα
- Αλάτι, πιπέρι
- 200 γραμμ. pasta
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα: βάζουμε σε ένα μπλέντερ όλα τα υλικά, εκτός από την pasta.
Βράζουμε την pasta και τη σουρώνουμε όταν είναι έτοιμη.
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε για 10-15 λεπτά τα υλικά της σάλτσας.
Περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω από τα μακαρόνια και πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα.