Πάστα με σάλτσα από λιαστές ντομάτες και χουρμάδες

Φανταστική και γρήγορη ανοιξιάτικη pasta. Τη σάλτσα αυτή μπορείτε να την απολαύσετε κρύα πάνω σε φρυγανισμένες μπρουσκέτες ή να τη χρησιμοποιήσετε ως ντιπ.
Πάστα με σάλτσα από λιαστές ντομάτες και χουρμάδες



Αυτή η σάλτσα τρώγεται και χωρίς να τη βράσουμε. Είναι τέλεια για καλοκαιρινές μακαρονάδες ή και για κρύα πιάτα.

Από την Υπατία Παπασταμάτη

Υλικά

  • 10 λιαστές ντομάτες
  • 4 χουρμάδες μουλιασμένοι στο νερό, χωρίς κουκούτσι
  • ½ κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 10 φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • Το λάδι από τις λιαστές ντομάτες
  • 1 φρέσκια ντομάτα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 200 γραμμ. pasta

 

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα: βάζουμε σε ένα μπλέντερ όλα τα υλικά, εκτός από την pasta.

Βράζουμε την pasta και τη σουρώνουμε όταν είναι έτοιμη.

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε για 10-15 λεπτά τα υλικά της σάλτσας.

Περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω από τα μακαρόνια και πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα.