Αλήθεια, υπάρχει κάποιος που να μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το πιάτο; Φυσικά και όχι! Πόσο μάλλον όταν η συνταγή προέρχεται από την Σμύρνη!
Σας παραδίδω τα μυστικά για το τέλειο κριθαράκι όπως συνήθιζε να το φτιάχνει η προγιαγιά μου, γνήσια Σμυρνιά.
Τι θα χρειαστείς
½ kg κριθαράκι (χοντρό)
4-5 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
2-3 κρεμμύδια, περασμένα από τον τρίφτη
2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 ½ φλ. λάδι
150 γρ. τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα)
ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
Πως θα το φτιάξεις
1. Βάζεις στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι να μαραθούν.
2. Προσθέτεις τις ντομάτες, το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και τα αφήνεις να πάρουν μία-δύο βράσεις.
3. Προσθέτεις το κριθαράκι και το ανάλογο νερό (ζεστό) και τα αφήνεις να βράσουν επί 25-30′ περίπου.
4. Σερβίρεις το κριθαράκι ζεστό με τυρί τριμμένο.
5. Το βάζετε σε δυνατό φούρνο να ψηθεί για 10′.
Καλή όρεξη!
Μπορείς να το συνοδεύσεις τέλεια με αυτό το ορεκτικό!