Σήμερα φτιάχνουμε φριτάτα με αρακά, μπέικον και μυρωδικά

Πρόκειται για μια παραλλαγή της ιταλικής συνταγής που θα σας ενθουσιάσει!
Σήμερα φτιάχνουμε φριτάτα με αρακά, μπέικον και μυρωδικά



Το σημερινό μας πιάτο έχει ως βάση τα αυγά. Από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να την εμπλουτίσει με διάφορα υλικά, από μανιτάρια, μπέικον και λουκάνικο μέχρι ροκφόρ και κρέμμα γάλακτος. Εμείς σας προτείνουμε μια συνταγή όχι ιδιαίτερα "βαριά" αλλά αρκετά χορταστική και με υπέροχες μυρωδιές. 

Υλικά:

-200 γραμμάρια αρακά

-2 πατάτες ξεφλουδισμένες

-5 αυγά

-8 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον

-4 κ.σ. Ελαιόλαδο

-1 + 1/2 κούπα γάλα

-λίγο άνηθο

-λίγο μαϊντανό

-αλάτι, πιπέρι  

Εκτέλεση:

1.Βράζουμε τις πατάτες και τον αρακά μέχρι να μαλακώσουν.

2.Σουρώνουμε τα δυο υλικά και τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι , αφού πρώτα προσθέσουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.

3.Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μπέικον στο μείγμα .

4.Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και αλατοπιπερώνουμε.

5.Περιχύνουμε τις πατάτες ,προσθέτουμε τον άνηθο,τον μαϊντανό  και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

6.Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτούν τα υλικά για 15 λεπτά.

7.Με τη βοήθεια ενός πιάτου αναποδογυρίζουμε τη φριτάτα και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτάκια.