Chapeau: Ένα «μπιζουδάκι» στο Χαλάνδρι! (Με τέλειο φαγητό και καλό κρασί)

Όταν δύο καλές φίλες αποφασίζουν να φέρουν το Παρίσι στην Αθήνα!
Chapeau: Ένα «μπιζουδάκι» στο Χαλάνδρι! (Με τέλειο φαγητό και καλό κρασί)



Στην καρδιά του Χαλανδρίου, σαν βγαλμένο από ένα ρομαντικό δρομάκι της Πόλης του Φωτός, το Chapeau σε μαγνητίζει με την φινέτσα και την αύρα του. Η Βούλα Ρακοπούλου θέλησε να φτιάξει ένα γαλλικό μπιστρό στην περιοχή και ένωσε τις δυνάμεις της με την καλή της φίλη, την αγαπημένη chef Ντίνα Νικολάου, που ξέρει καλά την γαλλική γαστρονομική κουλτούρα αφού το Παρίσι είναι σχεδόν δεύτερο σπίτι της (εκεί έχει στήσει το πετυχημένο εστιατόριο Evi Evan, όπου συστήνει στους Γάλλους την ελληνική κουζίνα, με τις νόστιμες μαγειρικές της).

Μπαίνοντας στο Chapeau αισθάνεσαι οικεία. Τα ζωηρά αλλά ρομαντικά χρώματα, τα καλόγουστα, αναπαυτικά έπιπλα, τα τσαχπίνικα φωτιστικά/λαμπάκια/πολυέλαιοι, οι ωραίες μουσικές, όλα  συνεργάζονται με μοναδική αποστολή να χαλαρώσεις και να απολαύσεις την παρέα αλλά και ό,τι φτάσει στο τραπέζι σου- ολίγον Γαλλικόν αλλά κυρίως, σπιτικό. Καθώς βραδιάζει, ο φωτισμός κάνει παιχνίδια με τα χρωματιστά μπουκάλια λογιών λογιών λικέρ στον τοίχο πίσω από την μπάρα, ενώ οι αστραφτερές βιτρίνες που φιλοξενούν αλμυρές και γλυκές προτάσεις σε τραβούν μαγνητικά προς το μέρος τους.  

Το Chapeau ανοίγει από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα, και οι Tartines της Ντίνας έχουν την τιμητική τους: πάνω σε μια φέτα καλού ψωμιού (το είδος θα το επιλέξετε εσείς) ξαπλώνουν τα πιο φρέσκα υλικά στους πιο γενναιόδωρους και ευφάνταστους συνδυασμούς, όπως Tartine με προσούτο Ευρυτανίας , σύκα κρασάτα και κατσικίσιο τυρί, με Λότζα φυσικής ωρίμανσης, χειμερινά λαχανικά και κασέρι, με κότα λεμονομουσταρδάτη, μανιτάρια σωτέ και κεφαλοτύρι αλλά και Tartine- croque madame με κατσικίσιο τυρί , γραβιέρα, ζαμπόν και τηγανητό αυγό.

Οι αλμυρές τάρτες δεν θα μπορούσαν να λείπουν από ένα τέτοιο μπιστρό: από την κλασική (άψογη) Quiche Lorraine μέχρι τάρτα με μπρόκολο και ταλαγάνι ή με σολωμό και αρωματικά χόρτα.

Αν όμως η όρεξή σας τραβάει πιάτα μαμαδίστικα, η Ντίνα δεν θα σας αφήσει παραπονεμένους, με απλά και βαθιά νόστιμα τα πιάτα που συστήνονται στο μενού ως “Προτάσεις petit bistrot” και που συνδυάζουν γεύσεις από Γαλλίδα και Ελληνίδα μαμά. Τι εννοούμε: Κοκοράκι της Κυριακής στη γάστρα με πορτοκαλολέμονα, μπουτάκι πάπιας Γαλλίδας κονφί με καραμελωμένα κρεμμύδια και πατατουλες αλλά και ολόλευκος μπακαλιάρος φούρνου με σάλτσα μπεαρνέζ και λαχανικά σωτέ.  

Για ουρανίσκους που ποθούν κάτι γλυκό με τα πρωινά ή απογευματινά ροφήματα, ή για το φινάλε ενός γεύματος, η chef έχει φροντίσει και με το παραπάνω: must try, το κέικ τριαντάφυλλο με γλάσο τριαντάφυλλο, η τάρτα σοκολάτα-φουντούκι, οι γλυκές tartines αλλά και τα θεϊκά verinne με βάση από μοσχοβολιστό τσουρέκι και συνδυασμούς από πάνω, που ξυπνούν τη λαγνεία, όπως κρέμα μπουγάτσας και κόκκινα φρούτα, κρέμα χαλβά παστέλι και κανέλα ή κρέμα τιραμισού με μπισκότο σοκολάτας.

Η wine list είναι μικρή και χαριτωμένη, τα cocktails προσεγμένα, ο καφές ετοιμάζεται με μαεστρία και δείχνει τα διαφορετικά του πρόσωπα, ενώ οι επιλογές σε τσάι και βότανα είναι ψαγμένες.
 

Info : 

 Σωκράτους 4Α, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6845300,  www.chapeau.gr