Shisan Sushi Bar Για τίμιο - budget friendly- σούσι

Μία φιλία που κρατάει χρόνια, μία αγάπη για δύο, ένας τυχερός αριθμός: το 13.
Shisan Sushi Bar Για τίμιο - budget friendly- σούσι



Ο Ορέστης Φραγκούλης και ο Αντώνης  Τζίτζιφας γνωρίζονται από παιδιά και πριν λίγο καιρό, πριν καν φτάσουν στα 30, αποφάσισαν να μετουσιώσουν την εμμονή τους με το sushi, σε ένα μικρό –αλλά θαυματουργό- «σουσάδικο». Πάνω στη Μεσογείων, στο ύψος του Χολαργού, βρίσκεται το Shisan Sushi Bar - Shisan σημαίνει 13 στα ιαπωνικά, και η επιλογή δεν είναι τυχαία, αφού 13 έχουν γεννηθεί και οι δύο!

Το στυλ του μαγαζιού και την, μίνιμαλ, διακόσμηση επιμελήθηκαν οι δυο τους και μετά από αρκετές αλλαγές κατέληξαν στον κομψό συνδυασμό του μπορντό με το ξανθό ξύλο, που διακοσμεί τους τοίχους από πάνω μέχρι κάτω. Η ατμόσφαιρα ήρεμη, η μουσική ίσα που χαϊδεύει τα αυτιά, οι ήχοι του sushi bar όπου ρολάρουν τα rolls δεν φτάνουν στα αυτιά σου, όλα φροντισμένα ώστε να έχεις μια τόσο ευχάριστη, casual εμπειρία που να καταχωρηθεί το Shisan ως το νέο σου στέκι για σούσι.

Το μενού δεν είναι μικρό και αυτό που, κυρίως, το χαρακτηρίζει είναι η “δυτικότροπη” προσέγγιση, που κάνει το σούσι όχι απλά εύκολο αλλά και απολαυστικό για τους αρχάριους- στην ιαπωνική κουζίνα- ουρανίσκους.  Στα ορεκτικά θα βρεις τα “κλασικά” edamame (και σε spicy εκδοχή), miso soup, rice balls αλλά και το Secret Keys Combo που προθερμαίνει την όρεξη με τηγανητή γαρίδα, πανέ φιλετάκια σολομού και τηγανητά λαχανικά. Οι σαλάτες είναι φρέσκες, τραγανές και με νόστιμα, ανατολίζοντα dressings. Και μετά έρχονται τα maki και τα επικά shisan rolls σε συνδυασμούς που θα σε πάνε από το κρύο – βλέπε Alaska (με τόνο, αγγούρι,αυγά χελιδονόψαρου) στο καυτερό, βλέπε Volcano, με ενδιάμεσες «στάσεις»  για Hang Over Roll, με τηγανητή γαρίδα, mayo sauce και αυγά χελιδονόψαρου, Hawaiian Roll με αγγούρι, αβοκάντο καρότο ή Shisan με μαριναρισμένο σολομό, τραγανή τηγανητή γαρίδα και την δική τους (μυστική) shisan sauce, ενώ έχει και fried rolls. Ταρτάρ, sashimi και tataki έχει λίγες αλλά καλές προτάσεις , το ίδιο και στο Nigiri.  Στο φινάλε έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε δροσερά sorbet που «ξεκουράζουν» τον ουρανίσκο ή Mochi, μπαλάκια από κρέμα ρυζιού, με γεύση σοκολάτα.

Στο Shisan Sushi Bar επιστρέφεις γιατί σε πείθει για τις προθέσεις του: δεν διεκδικεί δάφνες στην ιαπωνική γαστρονομία, όμως προσφέρει τίμιο,νόστιμο σούσι και σε πολύ καλές τιμές.

Info:

Μεσογείων 204, Χολαργός

Τηλ 2106510011

Κάνει και delivery.