Ο «κύριος μουσάτος» αγαπάει το brunch

Με την ευκαιρία, δοκίμασε κι ένα σάντουιτς με χοιρινό στη γάστρα.
Ο «κύριος μουσάτος» αγαπάει το brunch



Ο ένας υπεύθυνος εικόνας σε περιοδικά, η άλλη φωτογράφος, έζησαν και οι δύο τις χρυσές εποχές της τρέλας των περιοδικών. Όταν η κρίση χτύπησε τις δουλειές του Χρήστου Σημίτα και της Ναταλίας Δοκουμετζίδη, που μοιράζονται έναν έρωτα, έναν γάμο, ένα σπίτι, δύο παιδιά, πολλούς φίλους και όλα τους τα όνειρα, ένα παλιό συνεργείο στη νέα πιάτσα του Κουκακίου ήρθε να δώσει τη λύση.

Με τα χεράκια τους, κυριολεκτικά, και με παλιά κομμάτια από το σπίτι της μαμάς, έφτιαξαν ένα μαγαζί που σε ταξιδεύει στη mix & much χαλαρότητα του Βερολίνου ή του Παρισιού. Και αυτό είναι το πρώτο που θα «μυρίσεις» περνώντας το κατώφλι του Κυρίου Μουσάτου, που είναι ο Χρήστος να υποθέσω: τη σπιτίσια αύρα που κανένας διακοσμητής δεν θα εμφυσήσει ποτέ σε κανέναν χώρο – ανεβαίνεις ας πούμε στο πατάρι και νομίζεις ότι εδώ θα μείνεις για πάντα, να σε φυσάει σαν αιγαιοπελαγίτικη αύρα ο γαλάζιος αισιόδοξος τοίχος, να βουλιάζεις στις πολυθρόνες της γιαγιάς και να ονειρεύεσαι κάτω από τις απλίκες, κουλουριασμένος στον δερμάτινο καναπέ.

Και όταν ο Χρήστος πέρασε από τον ρόλο του διακοσμητή/ εργάτη/ ξυλουργού στο διά ταύτα του επιχειρηματία, κατάλαβε ότι έπρεπε να μάθει και από κοκτέιλ και κάπως έτσι θα ξεκινήσεις τη νύχτα σου, με ένα εξαίρετο explosion-έκρηξη από λάιμ, τσίλι, τζίντζερ και αγγούρι. Που θα σου φέρει όση πείνα χρειάζεται για να συνεχίσεις με το διάσημο burger του - σπιτικό, αληθινό, ζουμερό, χωρίς φανφάρες, ωραίο κρέας, ντομάτα, μαρούλι, σπιτικές τραγανές πατάτες. Σε εκδοχή λαχανικών, με κοτόπουλο ή και ένα διαφορετικό χοιρινό σάντουιτς με χοιρινό στη γάστρα και καραμελωμένα κρεμμύδια.

Το παίρνεις και σε mini size αν θες να χωρέσεις και μια τορτίγια με κοτόπουλο ταντούρι που μοσχοβολά Ινδία και μια πράσινη σαλάτα με ξηρούς καρπούς και κατσικίσιο τυρί. Και αν σε χαλάσουν τα πολλά κοκτέιλ, παίρνεις κι ένα hot dog να έρθεις στα ίσα σου. Αυτό όμως που κυρίως έχει καταφέρει το Barbu είναι να χτίσει, σχεδόν άθελά του ένα νησί -εσύ πες το και χωριό, μαζί και μια νέα πραγματικότητα στην αθηναϊκή μέρα και νύχτα. Τέρμα τα στημένα μαγαζιά και οι κουμπωμένες ψυχολογίες, εδώ θα έρθεις ακόμη κι αν είσαι 60 χρόνων να χαζέψεις ωραίους εικοσάρηδες, θα έρθεις και μόνος ή βγάζοντας τον σκύλο βόλτα, θα βρεις παρέα, όλο και κάποιον από τη γειτονιά θα γνωρίζεις, θα καθίσεις για έναν καφέ, ένα κοκτέιλ ή να φας μέχρι σκασμού.

Το πάρτι όμως εδώ προτιμά το φως της -κυριακάτικης- μέρας. Όταν αναλαμβάνει η πιο γλυκιά μπλόγκερ/ ζαχαροπλάστισσα/ μαμά/ style icon, Pasta Flora, κατά κόσμον Ιωάννα Χαλμούκη, ένα λουκούλλειο brunch με αβγά μάτια πάνω σε γλυκά ψωμάκια με μπέικον και λουκάνικο, pancakes, carrotcakes, κολασμένο σοκολατένιο Cheesecake με μπανάνα, banana nutella bread brownies, αλμυρές τάρτες, κις και πίτες. Ποιος είπε ότι η Κυριακή είναι θλιβερή μέρα;

Monsieur Barbu, Φαλήρου 59, Κουκάκι, 210-9247555

Θα πάω

Για να νιώσω «μέσα στα πράγματα» της πιο hip χαλαρής Αθήνας.

Η καλύτερη ώρα

Όταν μαγειρεύει brunch η Ιωάννα, την Κυριακή το -όχι και τόσο- πρωί.

Μου άρεσε

Η μίνι εκδοχή burger, το σάντουιτς με χοιρινό στη γάστρα, το κοτόπουλο ταντούρι.

Τιμή

€10 - €15 ευρώ, €7 το κοκτέιλ

Tags: