Τα καλύτερα bar-restaurants των ξενοδοχείων της Αθήνας

Απόλαυσε το δείπνο σου στα πιο hip ξενοδοχεία.



Το δείπνο στα bar restaurants των ξενοδοχείων δεν είναι απλώς μια τάση. Είναι must to do για τους foodies που θέλουν να απολαύσουν εξαιρετικά πιάτα και cocktails, σε ένα περιβάλλον πολλών αστέρων.

 

Grand by Interni

Το Μνημείο του Φιλοπάππου, η Ακρόπολη και ο Λυκαβηττός βουτάνε στην πισίνα και στήνουν το τέλειο καλοκαιρινό σκηνικό. Την ίδια ώρα, ο Θάνος Κακαράς, ο executive chef του Interni της Μυκόνου, αναλαμβάνει να φτιάξει και για το κέντρο της Αθήνας ένα μενού-γευστική εμπειρία για τους δοκιμαστές του. Μεσόγειος και Ασία μπαίνουν στο ίδιο σκεύος και αναμειγνύονται με τον πιο funky και νόστιμο τρόπο, δίνοντας στους fans των δύο κουζινών την απόλαυση και την ικανοποίηση που περιμένουν από ένα blend όπως αυτό. Signature cocktails ολοκληρώνουν το concept μιας βραδιάς που έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε αξέχαστη.

Tip: Δοκίμασε το ριζότο αστακού με γλυκοπατάτα και λάδι τρούφας. Απλώς πρέπει.

Info: ξενοδοχείο Grand Hyatt Athens, λεωφ. Ανδρ. Συγγρού 115, Ν. Κόσμος, τηλ. 214-4021234

 

ERGON House

Στην καρδιά του downtown, το πρώτο foodie hotel του πλανήτη μετρά λίγες εβδομάδες παρουσίας στη σκηνή της πόλης. Μπορείς αν θέλεις να μείνεις σε κάποιο από τα δωμάτιά του, ο βασικός όμως λόγος για να πας είναι η Agora: ένας μοναδικός πολυχώρος στο ισόγειο που φιλοξενεί από κρεοπωλείο και παντοπωλείο μέχρι ξυλόφουρνο και micro-roastery. Και αφού κάνεις το shopping σου, κάθεσαι σε κάποιο από τα τραπέζια της μεγάλης σάλας, στην οποία κυριαρχεί η υπερμεγέθης τοιχογραφία με τα λαογραφικά μοτίβα και δοκιμάζεις ενδιαφέροντα πιάτα ελληνικής καταγωγής και προσέγγισης. Θα τα συνοδέψεις με κάποια οινική επιλογή από την κάβα, η οποία μιλάει επίσης άπταιστα ελληνικά.

Tip: Τα cocktails τα έχει δημιουργήσει ειδικά για το ERGON House η ομάδα των The Clumsies.

Info: ξενοδοχείο ERGON House, Μητροπόλεως 23, Αθήνα, τηλ. 210-0109090

 

The Parliament

Θεωρείται all time classic αξία στα εστιατόρια ξενοδοχείων και super safe επιλογή για γεύμα ή δείπνο, ειδικά αν είσαι παιδί του κέντρου και σε ιντριγκάρει να τσεκάρεις αφ’ υψηλού τη Σταδίου και τη Βουκουρεστίου. Η ατμόσφαιρα είναι σοφιστικέ πολυτελής και ποντάρει στις άνετες πολυθρόνες, στους καθρέφτες και στον προσεγμένο φωτισμό που είναι φιλικός προς τον χρήστη. Η κουζίνα κινείται σε παραδοσιακά μεσογειακά μονοπάτια, με πιάτα που μαγειρεύονται με αγνά, φρέσκα υλικά και νέες τεχνικές. Θα φας πολύ ωραία, θα πιεις φίνα κρασιά από την πάντα ενημερωμένη κάβα και θα κλείσεις με κάποιο από τα εξαιρετικά γλυκά.

Tip: Διάλεξε οπωσδήποτε κάποιο από τα θαλασσινά πιάτα. Είναι υπέροχα.

Info: ξενοδοχείο NJV Athens Plaza, Βασ. Γεωργίου Α' 2, πλατεία Συντάγματος, τηλ. 210-3352400

 

Galaxy Bar & Restaurant

Σκαρφαλωμένο στον τελευταίο όροφο του Hilton, είναι ένα από τα πιο stylish bar restaurants της Αθήνας. Το πολυσυλλεκτικό deco σετάρεται με το πολυσυλλεκτικό μενού του executive chef Κώστα Αθανασίου, που σε ταξιδεύει από την Ευρώπη έως την Ασία. Μπορείς να καθίσεις στα τραπέζια στη σάλα, που βλέπει στη Βασιλίσσης Σοφίας, μπροστά σε πάσο, με την Ακρόπολη απέναντι να σου γνέφει ή στο sushi bar, με θέα τους sushi chefs που δημιουργούν στην ανοιχτή κουζίνα. Μπορείς να αράξεις στην τεράστια βεράντα και να γευτείς μερικά από τα καλύτερα cocktails της φωτισμένης πόλης που απλώνεται στα πόδια σου. Και μπορείς να λικνιστείς στους ρυθμούς του dj που κάνει τα δικά του μουσικά ταχυδακτυλουργικά στα decks. Εδώ στο κάτω-κάτω στήνονται συχνά πυκνά τα πιο talk of the town parties.

Tip: Δοκίμασε οπωσδήποτε κάποιο από τα signature cocktails, όπως το Galaxy Negroni.

Info: ξενοδοχείο Hilton, λεωφ. Βασ. Σοφίας 46, Αθήνα, τηλ. 210-7281402

 

Sense Restaurant

Το καλοκαίρι στo rooftop bar-restaurant του AthensWas έχει αίσθηση κουλτούρας - είναι ό,τι πρέπει για ένα signature cocktail έπειτα από μια παράσταση στο Ηρώδειο. Έχει αίσθηση Ιστορίας και πολιτισμού - με την Ακρόπολη να σου κλείνει το μάτι από απέναντι. Έχει αίσθηση χαλαρής πολυτέλειας - με το προσεγμένο deco του που είναι μελετημένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Και έχει αίσθηση Ελλάδας - με τα πιάτα που ετοιμάζουν ο chef Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος και η ομάδα του, στα οποία έχουν βάλει τέχνη, αγάπη και γευστικά βιώματα, χρησιμοποιώντας εγχώρια υλικά και σύγχρονες τεχνικές που απογειώνουν το αποτέλεσμα.

Tip: Αν δεν ξέρεις ποιο από τα εκλεκτά κρασιά ή τα cocktails να πρωτοδιαλέξεις, ο sommelier θα φροντίσει να σε βγάλει από το δίλημμα.

Info: ξενοδοχείο AthensWas, Διον. Αρεοπαγίτου 5, Αθήνα, τηλ. 210-9200240

 

Premiere Restaurant & Lounge Bar

Με το βραβείο Χρυσού Σκούφου 2019 στον χώρο αποσκευών του, το φημισμένο rooftop bar-restaurant κάθε μέρα απογειώνεται για ένα καινούργιο γευστικό ταξίδι - και εσύ θέλεις να βρίσκεσαι σίγουρα στη λίστα επιβατών του. Η διακόσμηση είναι μινιμαλιστικά πολυτελής, με αυθεντικά έργα τέχνης να στολίζουν τους τοίχους. Όσο για τα τραπέζια, στολίζονται με πιάτα που αποθεώνουν τις συνταγές της δημιουργικής κουζίνας, χρησιμοποιώντας ολόφρεσκες πρώτες ύλες από τη Μεσόγειο και μαγειρικές τεχνικές από τη Γαλλία. Στα συν είναι και τα εξαιρετικά cocktails που συμπληρώνουν ιδανικά το μενού. Όσο για τη θέα; Η Ακρόπολη έχει μάτια και για το Premiere.

Tip: Το vegetarian μενού είναι τόσο ευφάνταστο που θα συγκινήσει ακόμα και τον πιο φανατικό κρεατοφάγο.

Info: ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental Athens Hotel, λεωφόρος Ανδρ. Συγγρού 89-93, τηλ. 210-9206000

 

New Art Lounge

Δεν είναι απλώς ένα rooftop bar-restaurant πρεστιζάτου ξενοδοχείου, με θέα πιάτο στην πόλη, καλοφτιαγμένο φαγητό και ωραία cocktails. Φρέσκο, ιδιαίτερο interior design, σύγχρονα έργα τέχνης και μια δανειστική βιβλιοθήκη με περισσότερα από 2.000 βιβλία για την τέχνη -τα οποία μπορείς να ξεφυλλίσεις στο κομψό σαλονάκι- του δίνουν την ταυτότητα του hot artistic spot. Τα πειραγμένα πιάτα μοντέρνας κουζίνας και τα εξαιρετικά cocktails, από την άλλη, του δίνουν την ταυτότητα του hot summer spot. Στα extra plus, η θέα σε Ακρόπολη, Λυκαβηττό, πλατεία Συντάγματος και Βουλή - αναλόγως σε ποιο σημείο της ταράτσας στέκεσαι. Στο κάτω-κάτω, από τον έβδομο όροφο μπορείς να τα βλέπεις όλα.

Tip: Δοκίμασε το Twisted Mai Tai, ένα από τα signature cocktails του. Και μετά πάρε άλλο ένα.

Info: New Hotel, Φιλελλήνων 16, Σύνταγμα, τηλ. 210-3273170

 

Κείμενο: Μαριλού Πανταζή