Σήμερα φτιάξε αλμυρά pancakes

Άλαλα τα χείλη των ασεβών
Σήμερα φτιάξε αλμυρά pancakes



Αυτά τα pancakes τα έφτιαξα την περασμένη Δευτέρα, γιατί... ήταν Δευτέρα. Κι αυτό αρκεί. Είναι που θέλεις να φας κάτι δυναμωτικό για να αντέξεις την εβδομάδα που ξημέρωσε. Υποχρεώσεις, λογαριασμοί, συναντήσεις, ένα σωρό πράγματα που περιμένουν να σε ξεζουμίσουν. Κι εσύ έχεις ανάγκη αυτό το ζουμάκι σου, είναι δικό σου, δγιάολε! 

Ανάκτησε το ζουμάκι σου με αυτά τα ζουμερά pancakes που σου προτείνω. Το ξέρω ότι όλοι τα προτιμάτε στην γλυκιά εκδοχή - εξάλλου έτσι τα έχουμε συνηθίσει. Αφενός, μην είστε κολλημένοι σε γεύσεις - να δοκιμάζετε. Αφετέρου, υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι πολύ του γλυκού και λιγώνονται και μόνο στη θέα ενός βουνού από pancakes που κολυμπούν στη νουτέλα. 

Σου δίνω, λοιπόν, εναλλακτική. Ο χυλός είναι μια βασική συνταγή κι εσύ μπορείς να παίξεις μαζί του, όσο θες. Θες να του βάλεις ζάχαρη και γλυκά μυρωδικά και κομματάκια φρούτων και σοκολάτα κλπ; Θες να του βάλεις τριμμένα τυριά και ψιλοκομμένα αλλαντικά και καλαμπόκι κλπ; Βάλε ό,τι θες. Ποια είμαι εγώ που θα σου ορίσει την όρεξη! 

Εγώ μόνο ιδέες δίνω. Και η σημερινή μου ιδέα είναι καταπληκτική - παραδέξου το. 

Σε ένα μπολ έβαλα 250γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, προσθέσα 1 κουτ. κοφτό του γλυκού αλάτι, λίγο πιπεράκι και πάπρικα γλυκιά. Έπειτα έσπασα μέσα 1 αβγό, πρόσθεσα και 1 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο (μπορείς να βάλεις και λίγο ελαιόλαδο αρωματικό) και άρχισα να ανακατεύω το μίγμα, ρίχνοντας παράλληλα και γάλα φρέσκο - περίπου 200ml. Τέλος, πρόσθεσα στον χυλό λίγη τριμμένη παρμεζάνα και βρασμένο καλαμπόκι. Ενσωμάτωσα απαλά και έβαλα τον χυλό στο ψυγείο για 20'. 

Τηγάνισα τα pancakes κανονικά, σε λίγο λιωμένο βούτυρο και έφτιαξα τον πύργο που βλέπετε. Και εντάξει, δεν θα ήταν τόσο εντυπωσιακός στην όψη, αν δεν του έβαζα και το τηγανητό αβγουλάκι on top. Σκίστε και λίγο τον κρόκο κι αφήστε να κυλήσει επάνω τους - να βουτηχτούν στην αμαρτία.