Βρες λίγο χρόνο, αγόρασε τα υλικά και ξεκίνα τη διαδικασία. Έτσι απλά. Και θα ξετρελαθείς! Μετά θα θέλεις να το φτιάχνεις συνέχεια!
Τι θα χρειαστείς
1 κιλό πατάτες
1 και 1/2 φλ.γάλα χλιαρό
1 φλ. ρεγκάτο τριμμένο
1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
1 φλ. κεφαλογραβιέρα
2 κ.σ. βούτυρο
4 αβγά
1/2 βούτυρο λιωμένο
2 φρυγανιές τριμμένες
1/2 κ.σ. κουρκουμάς
αλάτι, πιπέρι
Πως θα το φτιάξεις
Πλένεις τις πατάτες καλά. Τις βράζεις μέχρι να μαλακώσουν.
Αφήνεις να κρυώσουν, μετά τις ξεφλουδίζεις, τις βάζεις σε ένα μπολ και τις πολτοποιείς.
Ρίχνεις το γάλα και το βούτυρο.
Βάζεις στο μίξερ τους κρόκους από τα αβγά και τους χτυπάς.
Έπειτα ρίχνεις τα τυριά και τα ανακατεύεις πολύ καλά.
Αυτό το μείγμα το προσθέτεις στο μπολ με τις πατάτες.
Χτυπάς τα ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτεις λίγο λίγο στο μείγμα.
Αλείφεις με λίγο βούτυρο ένα μεγάλο ταψί. Πασπαλίζεις με λίγη φρυγανιά και ρίχνεις το μείγμα.
Τέλος, ψήνεις το σουφλέ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Φτιάξε και ένα γλυκό (όποιο σου κάνει κέφι!)