Μανιταρόσουπα: Ιδανική για τις κρύες ημέρες

Θρεπτική, υγιεινή και εύπεπτη, ιδανική για μικρούς και μεγάλους!



Η θερμοκρασία έχει πέσει αισθητά και το κρύο είναι τσουχτερό. Τι καλύτερο από μία ζεστή, αναζωογονητική σούπα με μανιτάρια.

Η γεύση της θα σε συνεπάρει και συνάμα θα σε ζεστάνει! Είναι το καλύτερο γιατρικό.

Τι θα χρειαστείς

  • 600 γρ. φρέσκα μανιτάρια ή 1 κονσέρβα μεγάλη
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 μαρούλι μέτριο,ψιλοκομμένο
  • λίγο σπανάκι ωμό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • χυμός 2 λεμονιών
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 4 κουταλιές ταχίνι 
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • αλάτι 

 

Πως θα τη φτιάξεις

  1. Τεμαχίζουμε τα μανιτάρια στα δύο,αν είναι μεγάλα,τα πλένουμε ή τα στραγγίζουμε από το χυμό τους, αν χρησιμοποιήσουμε κονσέρβα, και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα με το λάδι ,όπου τα σοτάρουμε , πολύ καλά, ώσπου να μείνουν τα μισά και να βγάλουν όλο το νερό τους. 
  2. Κατόπιν προσθέτουμε αν επιθυμούμε, λίγο σπανάκι και μαρούλι, τα κρεμμυδάκια και τα ανακατεύουμε. 
  3. Προσθέτουμε και το νερό κι ανάλογο αλάτι και τ\' αφήνουμε να βράσουν.
  4. Λίγο πριν βράσουν τελείως, προσθέτουμε και τον άνηθο,ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά. 
  5. Αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει καλά και σ' ένα μπολ έχουμε το ταχίνι. 
  6. Ρίχνουμε σιγά σιγά το χυμό των λεμονιών και το χτυπάμε στο χέρι ή τοποθετούμε το μείγμα στο μπλέντερ.
  7. Συνεχίζουμε να χτυπάμε προσθέτοντας και λίγο από το ζωμό της σούπας. 
  8. Όταν ασπρίσει το ταχίνι, το ρίχνουμε στο περιεχόμενο της κατσαρόλας, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
  9. Αν θέλουμε να ξαναζεστάνουμε τη σούπα, θα ανάψουμε πολύ χαμηλή φωτιά, γιατί το ταχίνι κόβει.
  10. Ας σημειωθεί ότι το ταχίνι μπορεί να αντικατασταθεί με ένα αυγό.