Ένα υπέροχο γλυκό που θα φτιάξεις πολύ γρήγορα. Αν θέλεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αποξηραμένη μπανάνα και όχι φρέσκια, αν και πιστεύω πως με τη φρέσκια βγαίνει πιο νόστιμο και μοσχοβολάει ο τόπος.
Υλικά
• 1 μπανάνα
• 200 γραμμ. καρύδια
• 2 κτ.σ. βούτυρο
• 1 κούπα αλεύρι
• 1 κούπα νερό
• 2 κούπες ζάχαρη
• ¼ φύλλο κρούστας
Εκτέλεση
1. Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά.
2. Τα αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει το σιρόπι.
3. Βάζουμε στο μπλέντερ τα καρύδια και τη μπανάνα και τα χοντροκόβουμε.
4. Παίρνουμε ένα ταψί με βάσεις για cup cakes και αλείφουμε με βούτυρο καλά.
5. Κόβουμε κατά μήκος το φύλλο κρούστας και μετά κόβουμε τις λωρίδες στη μέση σαν μεγάλα τετράγωνα.
6. Βάζουμε μέσα σε κάθε θήκη του ταψιού 4-5 φύλλα κρούστας και από πάνω τα περιχύνουμε με το βούτυρο.
7. Τοποθετούμε λίγη από τη γέμιση σε κάθε θήκη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το φύλλο μας.
8. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και περιχύνουμε το γλυκό μας με το σιρόπι.
Έχεις μια λιγούρα αλλά κάνεις δίαιτα; Φτιάξε το πιο light κέικ σοκολάτας!