Μια Κυριακή μεσημέρι, σε ένα μαγαζί στο κέντρο, δοκίμασα το πιο γευστικό banana bread. Ούτε που ήξερα τι είναι και ούτε είχα δοκιμάσει ποτέ έως τότε. Ενθουσιάστηκα τόσο πολύ, που γυρίζοντας σπίτι μπήκα αμέσως στο youtube ψάχνοντας να βρω μια εύκολη συνταγή, για μένα την αρχάρια (άσχετη).
Τελικά χάζεψα κάτι άλλα βίντεο που καμία σχέση δεν είχαν με τη συνταγή banana bread. Φυσικά και στο μυαλό μου στροβιλίζονταν η ιδέα αυτού του εξαίρετου γλυκού και την επόμενη ημέρα. Και έτσι μου ήρθε μια ιδέα. Να ζητήσω από την φίλη μου Μαρίνα Χρονά να μου δείξει πώς μπορώ να φτιάξω banana bread σαν του Mark Bittman (λέμε τώρα), σε μια πιο fit εκδοχή (χωρίς ζάχαρη, βούτυρο και γάλα) γιατί νέα χρονιά ήρθε και νέοι fit στόχοι τέθηκαν.
Η Μαρίνα, πρόθυμη όπως πάντα, μου αποθέωσε ένα γλυκό χωρίς να έχει 3 βασικά υλικά.
Τι θα χρειαστείς:
-3 μπανάνες
-1 & ½ κούπα λιωμένο βούτυρο αμυγδάλου
-1 & ½ κ.γλ. baking soda
-1 & ½ κ.γλ. baking powder
-1 κούπα αλεσμένη βρώμη
-1/2 κούπα λιναρόσπορος σε σκόνη
-1/4 της κούπας σταγόνες σοκολάτας
-3 αβγά
-1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
-1/2 κούπα γάλα αμυγδάλου
--5 κ.σ. μέλι
-3 κ.σ. ζάχαρη καρύδας
-1/3 της κούπας πούδρα αμυγδάλου
-ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Δες το παρακάτω βίντεο.