Ένα μαντεμένιο τηγάνι και λίγα λεπτά χρειάζονται μόνο γι’ αυτό το μαλακό και γιγαντιαίο μπισκότο!
Υλικά (για 8 μερίδες)
- 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1/3 φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας (chocolate drops)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το βούτυρο με τη λευκή και την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
- Προσθέτουμε στο μπολ το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας. Στη συνέχεια το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Τέλος, ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μαντεμένιο τηγάνι (αν δεν έχετε κάνει και ένα βουτυρωμένο ταψάκι ή ένα ταψάκι στο οποίο έχετε στρώσει λαδόκολα) και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει, γύρω στα 18-20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστό.
- Συνοδεύεται τέλεια με ένα ποτήρι γάλα ή με μια μπάλα παγωτό βανίλια.
Τip
Σαν παραλλαγή μπορείτε να προσθέσετε, εκτός από τη σοκολάτα και ένα φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια.