Όρεξη για γλυκάκι; Σοκολατένιο μπισκότο γίγας στο τηγάνι




Ένα μαντεμένιο τηγάνι και λίγα λεπτά χρειάζονται μόνο γι’ αυτό το μαλακό και γιγαντιαίο μπισκότο!

 

Υλικά (για 8 μερίδες)

  • 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1/3 φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας (chocolate drops)

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το βούτυρο με τη λευκή και την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
  3. Προσθέτουμε στο μπολ το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας. Στη συνέχεια το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Τέλος, ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μαντεμένιο τηγάνι (αν δεν έχετε κάνει και ένα βουτυρωμένο ταψάκι ή ένα ταψάκι στο οποίο έχετε στρώσει λαδόκολα) και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει, γύρω στα 18-20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστό.
  5. Συνοδεύεται τέλεια με ένα ποτήρι γάλα ή με μια μπάλα παγωτό βανίλια.

 

Τip

Σαν παραλλαγή μπορείτε να προσθέσετε, εκτός από τη σοκολάτα και ένα φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια.