Πορτοκαλόπιτα: Όλη η γλύκα που κρύβεται σ' ένα γαλακτομπούρεκο αλλά σε μια πιο δροσερή και ελαφριά εκδοχή, γεμάτη με τα αρώματα και τους χυμούς μυρωδάτων πορτοκαλιών! Μήπως σου άνοιξε η όρεξη;
Αφιέρωσε το ελάχιστο από τον χρόνο σου και ξεκίνα την παρακάτω συνταγή. Το αποτέλεσμα είναι σίγουρο πως θα σε ανταμείψει!
Τι θα χρειαστείς
1 πακέτο φύλλο κρούστα
1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
4 αυγά
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1-2 βανίλιες
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Για το σιρόπι θα χρειαστείς:
3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
ξυλάκι κανέλας
φλούδα ενός πορτοκαλιού
Πως θα τη φτιάξεις
1. Βάζετε όλα τα υλικά εκτός από τα φύλλα σε ένα μπολ και τα χτυπάτε καλά. Όταν γίνει ένα ομοιογενές μείγμα αρχίζετε να ρίχνετε τα φύλλα κρούστας, τα οποία έχετε κόψει σε κομμάτια.
2. Όταν τελειώσετε βάζετε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά.
3. Στο μεταξύ έχετε βράσει το σιρόπι μέχρι να δέσει και όταν ψηθεί το γλυκό το χαράζετε και ρίχνετε το σιρόπι (το οποίο έχει κρυώσει).
Εxtra Tip: Μπορείτε να τη συνοδεύσετε με σαντιγί ή παγωτό !