Συνδύασε χοιρινό και λουκάνικο με... φακές! Η γεύση θα σε απογειώσει

Ισπανικό άρωμα και πικάντικη γεύση στο πιάτο σου.



Τα όσπρια σου δίνουν τελικά τόσες πολλές εναλλακτικές, για να τα συνδυάσεις  ώστε να τα βάλεις με κάποιο τρόπο στη διατροφή σου.
Με τη συγκεκριμένη συνταγή θα αναθεωρήσεις όσα αρνητικά πίστευες για τις φακές.

Τι θα χρειαστείς

175 γρ. Φακές
500 γρ. Άπαχη χοιρινή πανσέτα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
150 γρ. Πικάντικο λουκάνικο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 κουταλάκι τριμμένο κύμινο
3 φύλλα δάφνης
600 γρ. Ζωμό χοιρινού
500 γρ πατάτες 
1 πράσινη πιπεριά
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι και πιπέρι

Πως θα το φτιάξεις

Κόβεις το χοιρινό σε κομμάτια, αφαιρώντας το επιπλέον λίπος. Σ' ένα μεγάλο τηγάνι βάζεις τις δύο κουταλιές λάδι και σωτάρεις το κρέας και το λουκάνικο, ώσπου να πάρουν λίγο χρώμα. Το σουρώνεις με τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρεις σε ένα σκεύος με καπάκι.
Προσθέτεις στο τηγάνι το ένα κρεμμύδι , το κύμινο και τη δάφνη, και τα σωτάρεις σε σιγανή φωτιά ώσπου να μαλακώσουν. Ρίχνεις το ζωμό για  να πάρει μια βράση. Προσθέτεις και τις φακές. Σκεπάζεις το σκεύος και το βάζεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Παράλληλα ζεσταίνεις στο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και τηγανίζεις το άλλο κρεμμύδι μαζί με την πιπεριά, το σκόρδο. Τα προσθέτεις στο σκεύος και βάζεις αλατοπίπερο.