Ριζότο με μανιτάρια: Μια απολαυστική συνταγή

Η ιδανική συνταγή όταν δεν έχεις και πολύ χρόνο!



Τι θα φτιάξεις πάλι σήμερα;  Είναι μια ερώτηση που την κάνεις κάθε μέρα στον εαυτό σου και καταλήγεις να μαγειρεύεις τα ίδια και τα ίδια ή τελευταία στιγμή να παραγγέλνεις. Αλλά μετά το μετανιώνεις γιατί έχεις μπει σε πρόγραμμα και κάνεις διατροφή. Λοιπόν, σου έχω την την τέλεια πρόταση: Ριζότο με μανιτάρια. Εύκολη, γρήγορη, νόστιμη και με λίγες θερμίδες! 

Τι θα χρειαστείς:
500 γρ. ρύζι για ριζότο 
350 γρ. φρέσκα μανιτάρια
μαϊντανό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο 
1 κ.σ.  ελαιόλαδο
τριμμένο τυρί (της επιθυμίας σου)
βούτυρο
αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά

Πώς θα το φτιάξεις: 
Καθαρίζεις τα μανιτάρια πολύ καλά και τα ψιλοκόβεις.
Ψιλοκόβεις τον μαϊντανό, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνεις το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, προσθέτεις το κρεμμύδι και το σκόρδο. 
Τσιγαρίζεις σε χαμηλή φωτιά τα υλικά σου.
Έπειτα προσθέτεις τα μανιτάρια, μία κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο αλάτι. 
Βράζεις σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 5 λεπτά.
Ρίχνεις και το ρύζι στην κατσαρόλα και το ψήνεις για 2 λεπτά.
Προσθέτεις δυο φλιτζάνια καυτό νερό στην κατσαρόλα και ανακατεύεις.
Συνεχίζεις να προσθέτεις νερο όταν απαιτείται, ανακατεύοντας κάθε φορά καλά το μείγμα σου.
Όταν γίνει το φαγητό είναι έτοιμο προσθέτεις 1 κ.σ. βούτυρο. Ανακατεύεις με γρήγορες κινήσεις για να λιώσει. 
Προσθέτουμε και το τριμμένο τυρί και ξανά ανακατεύεις.

Συνόδευσε το τέλεια με αυτή τη σαλάτα!