Φίλιππος Πλιάτσικας στο JoinUs: Η κριτική που με εξόργισε

Ήξερες ότι οι Πυξ Λαξ δεν λεγόντουσαν Πυξ Λαξ πάντα;
Φίλιππος Πλιάτσικας στο JoinUs: Η κριτική που με εξόργισεΤον Φίλιππο Πλιάτσικα φιλοξένησε αυτή την Κυριακή ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος στην εκπομπή JoinUs του ΣΚΑΙ.

Δες τι είπε...

Για το πρώτο όνομα και την πρώτη συναυλία των Πυξ- Λαξ: 

Αλλάξαμε πολλά ονόματα. Πυξ- Λαξ ονομαστήκαμε όταν γράψαμε τον πρώτο δίσκο. Στο στούντιο βρήκαμε το όνομα. Είχαμε διάφορα ονόματα που δεν ήταν για παρουσίαση, όπως «Παναγία Βόηθα», «Κινούμενοι Στόχοι». Σε ένα μπαράκι κάπου στα Νέα Λιόσια ήταν η πρώτη συναυλία και είχε από κάτω 7 άτομα. Παραδόξως έμειναν μέχρι το τέλος. Παρά το γεγονός ότι είχε παίξει ένας κιθαρίστας την προηγούμενη μέρα ο οποίος είχε σπάσει το stage. Δεν το είχαμε δει εμείς που ήμασταν πιωμένοι, είχα πέσει εγώ μέσα στην τρύπα, είχε χτυπήσει η κιθάρα και ήμουν τόσο κόκκαλο που δεν μπορούσα να κουρδίσω. Και παίξαμε όλη τη συναυλία ξεκούρδιστοι. 

Για το δημοσίευμα που τον εξόργισε: 

Αυτό που μας είχε εξοργίσει σαν μπάντα, ήταν όταν παίζαμε στο Φεστιβάλ Άρδα. Ο συγχωρεμένος Μάνος Ξυδούς είχε ένα πρόβλημα και έπρεπε να έχει προσεκτική διατροφή και εκεί είχαν μόνο σουβλάκια και λουκάνικα. Ζήτησε, λοιπόν, κάτι άλλο εκτός από λουκάνικα.  Και την επόμενη μέρα μια δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας έγραψε ότι οι Πυξ Λαξ για να παίξουν θέλουν σολομό, χαβιάρι και σαμπάνια. Την πήρα και την έβρισα. Η δημοσιογράφος μου απάντησε «οι διοργανωτές μου το είπαν».  

Για την ταμπέλα του «έντεχνου»: 

Δεν είμαι καθόλου έντεχνος καλλιτέχνης. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου έντεχνο και δεν πιστεύω σε αυτή την ταμπέλα. Γενικά δεν πιστεύω στις ταμπέλες.

Για την προσωπική του ζωή: 

Προφυλάσσω όσο μπορώ την προσωπική μου ζωή ως κόρη οφθαλμού. Νομίζω ότι μπορείς να ζήσεις σαν φυσιολογικός άνθρωπος. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να προκαλείς. Πολλά από αυτά που γράφονται υποθέτω ότι τα προκαλούν λίγο και οι ίδιοι. Σαν προσωπικότητες είμαστε ανοιχτό βιβλίο. Εκτιθέμεθα σε άπειρο βαθμό. Αν ακούσει κάποιος πέντε τραγούδια μας, μας έχει μάθει. Τι να ψάξεις να βρεις παρακάτω;