Amy Winehouse: Αυτό είναι το πρώτο trailer του ντοκιμαντέρ για τη ζωή της

Η πορεία της από την αφάνεια μέχρι την καταξίωση και το καταστροφικό τέλος.
Amy Winehouse: Αυτό είναι το πρώτο trailer του ντοκιμαντέρ για τη ζωή της



Ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ, Asif Kapadia, μιλώντας για την απόφαση του πριν δύο χρόνια, να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ με θέμα της ζωή της Αmy, είχε δηλώσει: «Η Amy ήταν το ένα-στο-εκατομμύριο ταλέντο της γενιάς μας και είχε την προσοχή μας από την πρώτη στιγμή. Η κοινωνία μας τη δόξασε στην επιτυχία και την καταδίκασε στην αποτυχία, όπως ακριβώς μας βόλευε».

H προσέγγιση του Kapadia ξεκινάει από τα παιδικά χρόνια της Amy στο Southgate και φτάνει μέχρι το θάνατό της από υπερβολική δόση αλκοόλ στις 27 Ιουλίου 2011. Ήταν μόλις 28 χρονών.

Ο σκηνοθέτης έχοντας αρκετό αρχειακό υλικό, με βίντεο και φωτογραφίες από τη ζωή της μουσικού πριν γίνει σταρ και πρωτοσέλιδο για τις εξαρτήσεις ή τις προβληματικές προσωπικές της σχέσεις, προσεγγίζει με ευαισθησία την ανθρώπινη πλευρά της, μέσα από συνεντεύξεις τόσο της ίδιας όσο και των γονιών, των φίλων και του πρώην συζύγου της.

Στιγμές της έφηβης Amy όπου ποζάρει για κάποια προσωπικά video, αποσπάσματα από την ηχογράφηση του βραβευμένου με Grammy δεύτερου δίσκου της και το ανελέητο κυνηγητό των paparazzi έξω από το σπίτι της στο Camden.

«Δεν θέλω να είμαι τίποτα περισσότερο από μουσικός. Αν ποτέ γινόμουν σταρ, δεν θα μπορούσα να το διαχειριστώ. Θα τρελαινόμουν», δήλωνε η Amy σε μία παλιότερη συνέντευξη της, σα να ήξερε τι της επιφύλασσε το μέλλον.

Extra info:

To δεύτερο album της Back To Black, που κυκλοφόρησε το 2006, προτάθηκε για έξι υποψηφιότητες Grammy, κερδίζοντας πέντε βραβεία. Έτσι κατέκτησε το ρεκόρ για τις περισσότερες νίκες από γυναίκα καλλιτέχνιδα σε μία βραδιά και έκανε την Winehouse την πρώτη Βρετανίδα τραγουδίστρια που κέρδισε πέντε βραβεία Grammy, στην ιστορία του θεσμού. 

 

 

Δες εδώ το πόστερ του ντοκιμαντέρ που θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες την 3η Ιουλίου 2015, λίγο πριν την συμπλήρωση των τεσσάρων ετών από το θάνατό της.