Είσαι κι εσύ από αυτούς που κατηγορούν τους άλλους για ότι τους συμβαίνει;

Ένα βιντεο που αφορά τους απανταχού blamers.
Είσαι κι εσύ από αυτούς που κατηγορούν τους άλλους για ότι τους συμβαίνει;



H Brené Brown, φιλόλογος και συγγραφέας, είναι ένα άτομο ιδιαίτερα δημοφιλές στην Αμερική, μιας και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν παρακολουθήσει κάποια διάλεξή της ή έχουν διαβάσει ένα από τα βιβλία της. Η Brown, για περισσότερα από δέκα χρόνια, ερευνά θέματα όπως αυτά των ανθρώπινων αξιών, του θάρρους, του κουράγιου, της ντροπής ή ακόμα και της τάσης που έχουμε να κατηγορούμε τους άλλους για ό,τι μας συμβαίνει. Αυτό το τελευταίο, πραγματεύεται και το ακόλουθο βίντεο.

Γιατί κατηγορούμε τους άλλους για ανεπιθύμητα πράγματα που μας συμβαίνουν; Πως αυτό σαμποτάρει τις σχέσεις μας και επηρεάζει τη διάθεσή μας; Και τελικά γιατί θα ήταν καλό να σταματήσουμε να είμαστε blamers;

Γιατί άλλο πράγμα είναι η απόδοση ευθυνών και άλλο το συνεχές "κατηγορώ" προς πάσα κατεύθυνση. Αν μέσα σε αυτό βίντεο βρεις τον εαυτό σου, φρόντισε να το παρακολουθήσεις προσεκτικά. Και μετά να γυρίσεις σελίδα.

Αν δε, νιώσεις ότι η Brené Brown είχε κάτι να σου πει, μπορείς να αναζητήσεις και ένα από τα δύο πιο ευπώλητα βιβλία της ( #1 New York Times Bestsellers), το The Gifts of Imperfection (2010) ή το Daring Greatly (2012).

Δες εδώ τους U2 να παίζουν μουσική στο μετρό.