Cocktail: Τι έπιναν το 1915 και πότε έγινε τελικά μόδα το Cosmopolitan;

Η ιστορία του cocktail σε ένα βίντεο 2 λεπτών (για να το παίζεις έξυπνη στον barman).
Cocktail: Τι έπιναν το 1915 και πότε έγινε τελικά μόδα το Cosmopolitan;



Τα τελευταία πέντε χρόνια είναι η απόλυτη τάση στο νυχτερινό lifestyle. H φράση "πάμε για καμιά μπυρίτσα", σύντομα αντικαταστάθηκε από το "πάμε για κανά κοκτεϊλάκι;", τα μπαράκια έκαναν πλήρη στροφή προς τους μακρόσυρτους και ευφάνταστους καταλόγους cocktail και το επάγγελμα του mixologist έγινε το νέο it.

Εσύ από βότκα λεμόνι το γύρισες στο pornstar martini κι οι φίλοι σου από ρούμι cola σε mohito. Αλλά αν θες να το παίζεις λίγο πιο έξυπνη στον ομορφούλη barman, πήγαινε προετοιμασμένη, με ημερομηνίες κυκλοφορίας.

Πριν από 100 ακριβώς χρόνια, της μοδός ήταν το Manhattan (το οποίο βέβαια πρωτοφτιάχθηκε το 1870 στη Νέα Υόρκη), μια δεκαετία μετά, το cocktail σαμπάνιας και το 1935 το (αγαπημένο μου) Bloody Mary. Ναι το " καυτερό τοματόζουμο" με βότκα, χυμό τομάτας, χυμό λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, σέλερι και tabasco.

To 1945 είναι η χρονιά του Mai Tai, ενώ η επόμενη δεκαετία τιμάει το James Bond drink. Ποιο άλλο από το Dry Martini! To 1965 απαιτεί Whiskey Sour, ενώ το 1975, Harvey Whallbanger (κι επειδή αυτό μάλλον δεν το έχεις ξανακούσει, έχει ως βάση τη βότκα, χυμό πορτοκάλι και Galliano).

Kαι ακολουθεί η εικοσαετία των "ξεπερασμένων" cocktail: Β-52 και Long Island (μην τα ζητάς ακόμα αυτά, προδίδεις την ηλικία σου), μέχρι το 2005. "My name is Carry Bradsaw"και... Cosmopolitan. Για εσένα που το παραγγέλνεις ακόμα να σου θυμίσω ότι πέρασε μια δεκαετία έκτοτε, η σειρά σταμάτησε, δύο ταινίες γυρίστηκαν, πια τη βαρεθήκαμε την τετράδα των Νεοϋορκέζων φιλενάδων και η τάση στα cocktail άλλαξε: Old Fashioned.

Δες εδώ πως άλλαξαν τα πρότυπα του γυναικείου σώματος μέσα στο χρόνο.