Τupac: Η ζωή και το τέλος του διασημότερου ράπερ μέσα από 8 ατάκες του ίδιου

Δολοφονήθηκε σαν σήμερα πριν 20 χρόνια.
Τupac: Η ζωή και το τέλος του διασημότερου ράπερ μέσα από 8 ατάκες του ίδιου



Αν ζούσε σήμερα, θα έκλεινε τα 45. Ο Tupac όμως πέθανε στα 25 του από 4 σφαίρες, μία εκ των οποίων καρφώθηκε στην καρδιά του. Η δισκογραφική του καριέρα διήρκησε μόλις πέντε χρόνια, ωστόσο η μουσική και οι επαναστατικοί του στίχοι, ήταν αρκετοί για να ψηφιστεί 7 χρόνια μετά τη δολοφονία του, ως ο υπ' αριθμόν ένα καλλιτέχνης της ραπ (number 1 MC) όλων των εποχών.

Είμαστε αυτό που πρεσβεύουμε. Κι αυτό που πρεσβεύουμε, αναλόγως με το πόση γενναιότητα και θάρρος έχουμε μέσα μας, το λέμε. Ο Tupac είχε πει τα εξής:

"Η μαμά μου πάντα μου έλεγε: "Αν δεν μπορείς να βρεις κάτι να για το οποίο θα ζούσες, βρες κάτι για το οποίο θα πέθαινες".

"Δεν υπάρχει κανείς τόσο ισχυρός σε αυτή τη δουλειά που να μπορεί να με τρομάξει"

"Δεν φοβάμαι το θάνατο. Το μόνο που φοβάμαι είναι μήπως επιστρέψω στον ίδιο κόσμο μετενσαρκωμένος"

"Δεν είμαι κάποιος σπουδαίος. Απλώς έχω περισσότερη συνείδηση από τον διπλανό μου"

"Πιθανότατα θα τιμωρηθώ κάποια στιγμή για τη ζωή που κάνω"

"Νομίζω ότι είμαι γεννημένος- αρχηγός. Κι αυτό, γιατί γνωρίζω πότε πρέπει να υποκλιθώ σε μια αρχή. Αρκεί αυτή την αρχή να τη σέβομαι"

"Είμαι ο αντικατοπτρισμός της κοινωνίας μας"

"Αυτό που έμαθα στη φυλακή είναι ότι δεν μπορώ να αλλάξω. Δεν μπορώ να υιοθετήσω έναν άλλο τρόπο ζωής. Αυτή τη ζωή μού έδωσαν και αυτή τη ζωή έφτιαξα μόνος".

Ο Tupac άγγιξε με τη μουσική του θέματα δύσκολα για την αμερικανική κοινωνία, όπως ο ρατσισμός και η επιτακτική ανάγκη για κοινωνικοπολιτική αλλαγή. Ο Tupac επηρέασε μια μεγάλη γενιά από ακροατές και μια μεγάλη γενιά ράπερ. Ήταν μόλις 25 ετών, με δισκογραφική δουλειά μόλις έξι δίσκων. Κατάφερε σε 5 χρόνια να κάνει όσα οι άλλοι, σε καριέρες δεκαετιών. Γιατί όπως είχε δηλώσει, είτε θα πέθαινε από την πείνα είτε θα γινόταν ο μεγαλύτερος ράπερ όλων των εποχών. Κατάφερε το δεύτερο.

ΥΓ: 20 χρόνια μετά τη δολοφονία του, ο δράστης δεν έχει ακόμα βρεθεί.    

Δες εδώ την επίσης σύντομη ιστορία της Billy Holiday.