O Matthew McConaughey δίνει μάχη για τις συναισθηματικές κομεντί! Τι γλυκό...

Και καλά κάνει. Εμείς πάντως θα του δίναμε Όσκαρ για το How to lose a guy in 10 days.
 O Matthew McConaughey δίνει μάχη για τις συναισθηματικές κομεντί! Τι γλυκό...



Πριν ο Matthew McConaughey κερδίσει Όσκαρ για την ερμηνεία του στο Dallas Buyers Club και κατακτήσει κριτικούς και κοινό με τον περίπλοκο χαρακτήρα του στο True Detective, ήταν πρεσβευτής ενός διαφορετικού είδους: των συναισθηματικών κομεντί.

Οι πρωταγωνιστικοί του ρόλοι στις ταινίες Failure to Launch, How to Lose a Guy In 10 Days and Ghost of Girlfriends Past μπορεί να μην του εξασφάλισαν βραβεία, αλλά όπως λέει ήταν σκληρές δουλειές από υποκριτική άποψη.

«Οι ταινίες αυτού του είδους δεν είναι εύκολες. Το δύσκολο είναι να τις κάνεις να μοιάζουν εύκολες» είπε στο περιοδικό GQ. «Οι συναισθηματικές κομεντί είναι αυτό που είναι. Τις περιφρονούν οι κριτικοί, αλλά και οι ίδιοι οι ηθοποιοί. Και κατά κάποιον τρόπο το καταλαβαίνω αλλά υπό μία άλλη έννοια είναι τελείως άδικο».  

Αλλά δεν φοβήθηκε μη μείνει στάσιμος. «Ποτέ δεν είχα τον φόβο ότι έμεινα κολλημένος σε ένα είδος. Θα συνεχίσουμε να μιλάμε για τα χρόνια που έκανα ρομαντικές κομεντί και με έβλεπαν σαν τον τύπο που έτρεχε ημίγυμνος στην παραλία. Αυτό έκανα. Αυτός ήμουν. Αλλά τελικά αποφάσισα να μην πρεσβεύω εμφανώς αυτό το είδος για κάποιο καιρό και να βγάλω τη ρετσινιά, το brand».

Ο 44χρονος ηθοποιός παραδέχτηκε επίσης στο GQ ότι πέρασε πολύ ωραίες στιγμές όταν γύριζε ρομαντικές κομεντί ενώ θυμήθηκε ότι στην ταινία Fool's Gold πέρασε ένα καλοκαίρι στην Αυστραλία και το Μαλιμπού, σαν surfer όλη τη μέρα στην παραλία χωρίς μπλούζα.

Ο McConaughey άφησε πίσω τις ρομαντικές κομεντί το 2013 και ήδη συζητιέται η υποψηφιότητά του για τα Όσκαρ καθώς συμμετέχει στη νέα ταινία του Christopher Nolan, Interstellar, που κυκλοφορεί το Νοέμβριο στους κινηματογράφους.  

Πηγή: etonline.com