Arianna Huffington: Το δεύτερο βιβλίο μου απορρίφθηκε από 36 εκδότες

Η 52η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο μιλάει για την απεξάρτηση της κόρης της, την κατάρρευση και το διαζύγιό της.
Arianna Huffington: Το δεύτερο βιβλίο μου απορρίφθηκε από 36 εκδότες



Μία από τις πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου φιλοξένησε η εκπομπή JoinUs και η Νάνσυ Ζαμπέτογλου. Η Arianna Huffington είναι μία γυναίκα που έχει ζήσει πολλά.  Γεννήθηκε στην Αθήνα, έφυγε στα 19 της για σπουδές στην Αγγλία, βρέθηκε στην Αμερική, έγραψε βιβλία και εκατοντάδες άρθρα, παντρεύτηκε τον γερουσιαστή Michael Huffington, κατέβηκε υποψήφια για την Καλιφόρνια απέναντι από τον Σβατζενέγκερ και έχασε. Ένα χρόνο μετά το διαζύγιό της από τον Huffington εκείνος παραδέχτηκε δημόσια ότι είναι Bisexual. Πρόσφατα, η Arianna Huffington έγραψε το βιβλίο με τίτλο «Δες τη ζωή αλλιώς». Αφορμή ήταν το γεγονός ότι από την πολύ δουλειά και το στρες κατέρρευσε στο γραφείο της και τη βρήκαν με σπασμένο το πρόσωπο μέσα σε μια λίμνη αίματος. Επίσης, πρόσφατα η κόρη της Arianna μίλησε πρόσφατα για το πρόβλημα που είχε με τα ναρκωτικά. Δες τι είπε…

Για τη δημόσια ζωή της που δεν κρύβει μυστικά:

Στους Ανώνυμους Αλκοολικούς λένε ότι είσαι τόσο άρρωστος όσα είναι τα μυστικά σου. Έτσι όταν θέλεις να κρατήσεις τα πράγματα μυστικά γιατί ντρέπεσαι ή γιατί αισθάνεσαι ένοχος τότε είναι σημαντικό να τα βγάλεις από μέσα σου. Γιατί όλοι έχουμε κάνει πράγματα που δεν θα έπρεπε να έχουμε κάνει, όλοι μάθαμε κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας και είναι πολύ σημαντικό να νιώθεις άνετα με το γεγονός ότι είσαι ευάλωτος και ότι έχεις κάνει λάθη.

Για την περιπέτεια της κόρης της με τα ναρκωτικά:

Η κόρη μου είχε μια περιπέτεια με ναρκωτικά την τελευταία της χρονιά στο σχολείο και στο Κολλέγιο. Είναι καθαρή τώρα εδώ και 3 χρόνια και είναι όλα καλά. Αλλά αυτή ήταν μια σκληρή στιγμή. Όταν είδα πόσο μεγάλη ήταν η πίεση των νέων παιδιών που τους κάνει να κάνουν αυτοκαταστροφικά πράγματα όπως τα ναρκωτικά ή το ποτό. Και γράφω γι αυτό στο βιβλίο. Και εγώ και εκείνη βγήκαμε δημόσια να μιλήσουμε γι αυτό το θέμα. Ήταν δική της απόφαση να το κάνουμε... Και οι δύο νιώσαμε ότι θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε άλλους νέους ανθρώπους. Πίσω από τους τοίχους ήταν ακριβώς όπως το γράφει το βιβλίο. Ήταν δύσκολο. Είχε πολύ πόνο στην αρχή αλλά το ξεπέρασε με πολύ αγάπη και με πολύ αφοσίωση από την πλευρά της στο να γίνει καλά και να ξαναχτίσει τη ζωή της.

Για την κατάρρευσή της:

Μιλάω στο βιβλίο για πολλά πράγματα που είναι πολύ προσωπικά. Μιλάω για την κατάρρευση μου επειδή κάηκα, επειδή ήμουν εξαντλημένη και είχα έλλειψη ύπνου και το έγραψα γιατί σκέφτηκα ότι μπορεί να βοηθήσω άλλες γυναίκες. Ένιωσα ότι πολλές γυναίκες είναι αγχωμένες και ήθελα να επικοινωνήσω αυτό που έμαθα στη διαδρομή μου. Αυτό που μας λένε στα αεροπλάνα: Βάλε πρώτα τη δική σου μάσκα οξυγόνου. Εμείς οι γυναίκες πολλές φορές πιστεύουμε ότι θα τους φροντίσουμε όλους, ότι θα τα κάνουμε όλα και μετά αν μείνει λίγος χρόνος θα κοιμηθούμε ή θα φροντίσουμε τον εαυτό μας. Αυτό δεν λειτουργεί. Αυτό δεν είναι αποδεκτό και στην πραγματικότητα ανακάλυψα ότι είμαστε καλύτερες στη δουλειά και πιο παραγωγικές όταν έχουμε φροντίσει τον εαυτό μας. Γι αυτό έχω 12 βήματα στο βιβλίο. Μετά την κατάρρευσή μου αποφάσισα όχι μόνο να με ενδιαφέρει η φιλοσοφία πνευματικά αλλά να ενσωματώσω τις διδασκαλίες στην καθημερινή μου ζωή.

Για τα λάθη της:

Όταν κοιτάζω πίσω στη ζωή μου βλέπω ότι έχω κάνει πολλά λάθη και είχα κακοτυχίες. Όταν προσέλαβα λάθος ανθρώπους, όταν το δεύτερο βιβλίο μου απορρίφθηκε από 36 εκδότες, πολλά μικρά πράγματα, δεν χρειάζεται να είναι μνημειώδη. Πράγματα που δεν θα έχανα αν ακολουθούσα ένα καλύτερο μονοπάτι. Και πιστεύω πως όταν είσαι συνδεδεμένος με την εσωτερική σου σοφία παίρνεις καλύτερες αποφάσεις. Έχω συμπεριλάβει στο βιβλίο και μια φράση του Μπιλ Κλίντον που είπε ότι «τα μεγαλύτερα λάθη μου τα έκανα όταν ήμουν κουρασμένος». Και μπορούμε όλοι να ταυτιστούμε μ' αυτό.

Για τον επικριτικό μας εαυτό:  

Νομίζω το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να είναι ξεκαθαρίσουμε στον εαυτό μας ότι αυτή η φωνή της αμφισβήτησης και της κριτικής δεν είναι αυτό που είμαστε. Είναι ο αρνητικός εαυτός μας που μιλάει. Αλλά αν δεν ταυτιστούμε μαζί του τότε δεν έχει την ίδια δύναμη επάνω μας. Νομίζω ότι το πρόβλημα είναι ότι το αντιμετωπίζουμε σαν να είναι αλήθεια. Δεν είναι αλήθεια. Συχνά είναι μια αρνητική φαντασίωση. Συχνά είναι ανησυχίες για το μέλλον. Αγαπώ αυτή τη φράση του Γάλλου φιλόσοφου Μοντέιν που είπε: «Υπήρχαν πολλά απαίσια πράγματα στη ζωή μου αλλά τα περισσότερα απ’ αυτά δεν συνέβησαν ποτέ».
Ξεκίνησα τη ζωή μου σαν άτομο πολύ επικριτικό με τον εαυτό μου. Έπρεπε να διδάξω τον εαυτό μου. Μου απορροφούσε την ενέργεια. Θα είχα περισσότερη ενέργεια να κάνω πράγματα αντί να τιμωρώ τον εαυτό μου για πράγματα που δεν μπορώ να αλλάξω. Το να «χτυπάς» τον εαυτό σου είναι πολύ διαφορετικό από το να μαθαίνεις. Μπορούμε όλοι να μάθουμε από τα λάθη μας και μπορούμε όλοι να μάθουμε να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα αλλά αυτό είναι πολύ διαφορετικό από το να επαναλαμβάνεις την ίδια κασέτα στο κεφάλι σου. Αυτό είναι το πιο εξαντλητικό. Δεν ξέρω για σένα αλλά εγώ για παράδειγμα μπορώ να κάνω 10 συνεντεύξεις στη σειρά και να μην κουραστώ γιατί το ευχαριστιέμαι αλλά τη στιγμή που το μυαλό μου θα αρχίσει να λέει «αυτό ήταν απαίσιο», «αυτό δεν το έκανες καλά», «τι φοράς», «τα μαλλιά σου»... Όταν η φωνή λέει «φοράς το λάθος φόρεμα», όλα αυτά τα πράγματα δηλαδή που κάνουμε εκείνη τη στιγμή τότε εξαντλούμαι.

Για το διαζύγιό της και όσα έμαθε από τον πόνο της:

Νομίζω ότι το σημαντικό που έμαθα είναι ότι συνειδητοποιείς ότι οι άνθρωποι έχουν τις προσωπικές τους απόψεις για σένα, για τη ζωή σου. Η μαμά μου έλεγε «οι γνώμες είναι σαν τις μύτες, όλοι έχουν μια». Αν αποκτήσεις εμμονή με τις γνώμες των άλλων, δεν θα είσαι ελεύθερος. Θα είσαι σκλάβος των απόψεων των άλλων.

 

INTERVIEW 20 ARIANNA HUFFINGTON JoinUs S1 from join us on Vimeo.