Jealus Guy: Άκου την πιο ενδιαφέρουσα version του τραγουδιού του John Lenon

Από τον μεγάλο ερμηνευτή της soul, Donny Hathaway.
Jealus Guy: Άκου την πιο ενδιαφέρουσα version του τραγουδιού του John Lenon



Το κομμάτι γράφτηκε, ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1971, στο δίσκο «Imagine». Είναι ένα από τα πιο πολυδιασκευασμένα τραγούδια του John Lenon, με περίπου 92 διαφορετικές cover version.
 
Λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του, ο αμερικανος μουσικός της jazz, blues και soul σκηνής, Donny Hathaway συνέθεσε αν όχι την πιο σπουδαία, σίγουρα μία από τις σπουδαιότερες εκδοχές της μεγάλης επιτυχίας του «σκαθαριού». Πρόκειται για ένα σπάνιο κομμάτι, τόσο αισθαντικό που σχεδόν σε ταξιδεύει.
 
Αυτό οφείλεται και στη φωνή του Hathaway. Ενός μουσικού που θα είχε πολλά να δώσει, αν δεν είχε «φύγει», τόσο σύντομα. Στις 13 Ιανουαρίου 1979, βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο στη Νέα Υόρκη. Είχε αυτοκτονήσει. 

Ο Donny Hathaway, στην ακμή της καριέρας του διαγνώστηκε με παρανοϊκή σχιζοφρένεια. Ωστόσο, στην άρνησή του να αποδεχτεί την ασθένεια του, δεν ακολουθούσε την αγωγή που του είχαν χορηγήσει οι γιατροί. Σε ηλικία μόλις 34 ετών πήδηξε από τον 15ο όροφο του δωματίου όπου διέμενε. Ήταν παντρεμένος και είχε τρεις κόρες.