CrossFit: Το νέο fitness trend! Γιατί να το επιλέξεις;

Έχεις βαρεθεί τις ίδιες ασκήσεις στο γυμναστήριο; Ψάχνεις κάτι να σε ιντριγκάρει να το δοκιμάσεις; Το CrossFit είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι!
CrossFit: Το νέο fitness trend! Γιατί να το επιλέξεις;



Εάν ψάχνεις ένα νέο είδος γυμναστικής που θα σε βγάλει από τα τετριμμένα, συνδυάζοντας την ενόργανη γυμναστική με την άρση βαρών και τον στίβο με την κωπηλασία, τότε πρέπει να δοκιμάσεις το CrossFit! Kαι το πιο σημαντικό; Είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να μπορέσεις να αποκτήσεις ονειρεμένους κοιλιακούς!

Ουσιαστικά, το συγκεκριμένο είδος γυμναστικής δεν εστιάζει μόνο στη δύναμη ή την αντοχή, αλλά στοχεύει στη βελτίωση και των 10 χαρακτηριστικών που ορίζουν -σύμφωνα με τις αρχές του- το επίπεδο της φυσικής μας κατάστασης, τα οποία είναι:

Η ακρίβεια

Η ισορροπία

Ο συντονισμός

Η ευλυγισία

Η ευκινησία

Η αντοχή

Η καρδιοαναπνευστική αντοχή

Η ταχύτητα

Η ισχύς

Η δύναμη

Τι γίνεται σε μια προπόνηση;

Μια προπόνηση CrossFit ξεκινάει με ζέσταμα, προκειμένου να αιματωθεί ο οργανισμός, ενώ ακολουθεί η προπόνησή, η οποία αποτελεί έναν συνδυασμό αεροβικής άσκησης, ασκήσεων με βάρη, καθώς και ασκήσεων με το βάρος του ίδιου του σώματος, διαρκεί 10-20΄ και συνοδεύεται από την αποθεραπεία, που περιλαμβάνει χαμηλής έντασης αεροβική άσκηση και διατατικές ασκήσεις. 

Μoto 

Στα γυμναστήρια CrossFit δεν υπάρχουν καθρέφτες, γιατί στόχος είναι η βελτίωση της απόδοσή σου, ενώ η εικόνα σου έρχεται ως φυσική απόρροια.

Πώς σου φαίνεται λοιπόν; Δεν μένει παρά να δοκιμάσεις!