Φτιάξε ένα δροσερό και θρεπτικό smoothie !

Το καλοκαίρι είναι εδώ! Τι πιο ταιριαστό από ένα light, δροσιστικό smoothie; Το smoothie αποτελείται από διάφορα φρέσκα ή και κατεψυγμένα φρούτα χτυπημένα στο μπλέντερ μαζί με γάλα, γιαούρτι, χυμό φρούτων, νερό ή πάγο. Για πολλούς αποτελεί το ιδανικό πρωινό γεύμα γιατί μπορεί πολύ εύκολα να προσφέρει τις ίδιες ιδιότητες που χαρίζει ένα πλήρες πρωινό.
Φτιάξε ένα δροσερό και θρεπτικό smoothie !



Το καλοκαίρι είναι εδώ! Τι πιο ταιριαστό από ένα light, δροσιστικό smoothie;

Το smoothie αποτελείται από διάφορα φρέσκα ή και κατεψυγμένα φρούτα χτυπημένα στο μπλέντερ μαζί με γάλα, γιαούρτι, χυμό φρούτων, νερό ή πάγο. Για πολλούς αποτελεί το ιδανικό πρωινό γεύμα γιατί μπορεί πολύ εύκολα να προσφέρει τις ίδιες ιδιότητες που χαρίζει ένα πλήρες πρωινό.

Παρόλο που το smoothie έχει τη φήμη υγιεινής τροφής σε υγρή μορφή, αν δεν παρασκευαστούν με τον κατάλληλο τρόπο μπορεί να φορτώσουν τον οργανισμό με θερμίδες λόγω υπερβολικής ζάχαρης και λιπαρών και να φτάσει μέχρι και τις 800 θερμίδες. Ποια είναι η λύση? Να φτιάξεις το δικό σου δυναμωτικό smoothie! Βγάλε το μπλέντερ από το ντουλάπι και ακολουθώντας τις εξής οδηγίες.

1. Μη το κάνεις πολύ "βαρύ"

Όσο πιο βαρύ κάνεις το smoothie, τόσο πιο δυσκολοχώνευτο θα είναι, γι΄αυτό ασε τους πειραματισμούς με παχυντικά υλικά και διάλεξε τον υγιεινό δρόμο!

2. Τα σωστά υλικά

Η επιτυχία του smoothie βασίζεται στην υφή του αρα επίλεξε τα σωστά υλικά. Χρησιμοποίησε σαρκώδη φρούτα όπως για παράδειγμα η μπανάνα, το μήλο, αλλά και η φράουλα

3.  Ρίξε τα υλικά με τη σωστή σειρά

Η σωστή σειρά έχει ως εξής: Πρώτα μπαίνουν τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά και στη συνέχεια οτιδήποτε άλλο θέλεις να προσθέσεις

Ο σημερινός χυμός που θα φτιάξουμε είναι μια βόμβα ενέργειας στον οργανισμό μας η οποία χαρίζει θρεπτικές αξίες, βιταμίνες και καταπληκτικές ιδιότητες χάρη στα φρούτα και τα δημητριακά ολικής άλεσης. Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως ένα πρωινό γεύμα με δημητριακά ολικής άλεσης περιορίζει την κατανάλωση λιπαρών μέσα στην ημέρα.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι

- 3 μεσαία πορτοκάλια

- 1 μπανάνα

- 2-3 φράουλες

- 2 κουταλιές της σούπας δημητριακών ολικής άλεσης Fitness Classic που περιέχουν λιγότερη ζάχαρη όμως παραμένουν απολαυστικά και πάντα γευστικά. Το καλοκαίρι προσέχουμε τη διατροφή μας αρα τέτοιες μικρές λεπτομέρειες στη διατροφή μας είναι σημαντικές 

Ελάχιστες θερμίδες, πολλά αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες που θα σε δροσίσουν μέσα στο καλοκαίρι προσφέροντας ενυδάτωση, προστασία του ανοσοποιητικού και όλα τα καλά των φρέσκων φρούτων .. καλή απόλαυση !

HAPPY GIRLS GUIDE 49 JoinUs S1 from join us on Vimeo.