Τα scrunchies είναι και πάλι στη μόδα

Δεν ξέρω αν φταίει το γεγονός ότι αναπολούμε το παρελθόν ή η δυνατότητα που μας δίνεται να δώσουμε νέα ζωή σε κάτι παλιό και αγαπημένο, μετατρέποντας το σε ένα ολοκαίνουριο trend αλλά μας πιάνουμε όλο και πιο συχνά, να μπαίνουμε στο πειρασμό να αγοράσουμε εκείνα τα φλοράλ scrunchies που είδαμε στο εμπορικό.
Τα scrunchies είναι και πάλι στη μόδα - Κεντρική Εικόνα



Κανονικά αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να έχεις ήδη πάει στο παιδικό σου δωμάτιο και να έχεις αρχίσει να ανοίγεις τα κουτιά με τα αξεσουάρ και τα κοσμήματα της εφηβείας σου και να διαλέγεις αυτά που φορέσεις για την σεζόν που μας έρχεται. Είναι γεγονός ότι η pop κουλτούρα φλερτάρει εδώ και αρκετό με την 90s αισθητική και η αλήθεια είναι ότι κάθε φορά που βλέπουμε την Charli XCX και τις μικροσκοπικές καρό φουστίτσες της αναφωνούμε από ευχαρίστηση. Δεν ξέρω αν φταίει το γεγονός ότι αναπολούμε το παρελθόν ή η δυνατότητα που μας δίνεται να δώσουμε νέα ζωή σε κάτι παλιό και αγαπημένο, μετατρέποντας το σε ένα ολοκαίνουριο trend αλλά μας πιάνουμε όλο και πιο συχνά, να μπαίνουμε στο πειρασμό να αγοράσουμε εκείνα τα φλοράλ scrunchies που είδαμε στο εμπορικό.

της Αθηνάς Κουτρομάνου

 Η σχέση μου με τα scrunchies δεν ήταν πάντοτε η καλύτερη, βέβαια στην προεφηβεία μου ήμουν απλά το κορίτσι με τα φουντωτά μαλλιά και τα αγορίστικα ρούχα, που δεν μπορούσε να εκτιμήσει την σημασία ενός scrunchie όπως θα έπρεπε. Ήταν πολύ κοριτσίστικο για μένα. Μεγαλώνοντας και αναπολώντας τις εποχές που η Molly Ringwald ήταν το απόλυτο fashion icon των 80s-90s -δηλαδή για μένα για πάντα θα είναι- άρχισα να είμαι θετική στην ιδέα μίας ponytail κοτσίδας με χρωματιστά scrunchies. Και ενώ πριν από μερικά χρόνια δεν θα έβγαινα ποτέ από το σπίτι με scrunchie στα μαλλιά –το είχα στην ίδια κατηγορία με τα κλάμερ- πριν λίγες μέρες έγινα μάρτυρας του εαυτού μου ενώ αυτός αγόραζε το πρώτο του λουλουδάτο λαστιχάκι. Η αγορά έγινε και η πρώτη φωτογραφία στο instagram με το scrunchie μου, με το που γύρισα σπίτι είναι γεγονός. Χρειάζεται το σωστό στάιλινγκ για να συνδυαστεί, όχι τόσο στο μακιγιάζ όσο στα ρούχα, ώστε να καταφέρεις να μην δείχνεις σαν να τελείωσες μόλις από μάθημα γιόγκα αλλά μέχρι στιγμής δεν το έχω βαρεθεί καθόλου και παρακαλάω για bad hair days έτσι ώστε να έχω δικαιολογία για να κάνω τις μπούκλες μου μία ψηλή παιχνιδιάρικη κοτσίδα.

Είμαι αυτή που λατρεύει τα λουλουδάτα στεφάνια στα μαλλιά, τα καπέλα και μέχρι πρόσφατα φοβόταν τα scrunchies.