7 τραγικά λάθη διακόσμησης που κάνεις

Έχεις μικρό σπίτι, αλλά κάνεις τα πάντα για να το κάνεις να φαίνεται μεγαλύτερο;
7 τραγικά λάθη διακόσμησης που κάνειςΠροσπαθείς να βρεις τα κατάλληλα έπιπλα για το σπίτι σου χωρίς να ξέρεις αν είναι τα κατάλληλα; Μερικοί διακοσμητές, μας αποκάλυψαν τα 7 πιο συχνά λάθη που κάνεις! Μάθε λοιπόν, πώς να μην τα κάνεις ξανά!

Μεγάλα έπιπλα

Μια μεγάλη σύνθεση από έπιπλα μπορεί όντως να δώσει την αίσθηση ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος, όμως η επιλογή θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική γιατί τις περισσότερες φορές αποδεικνύεται fail.

Δώσε προσοχή στο χρώμα του τοίχου και στο πάτωμα

Τα ανοιχτά χρώματα, είναι βέβαιο ότι δίνουν την εντύπωση πως ο χώρος είναι μεγαλύτερος

Πόνταρε σε ασφαλείς λύσεις

Βγάλε τους τεράστιους πίνακες, οι οποίοι μπορεί να σε κάνουν και να βαρεθείς βλέποντας τους στο ίδιο σημείο και σου κλείνουν το χώρο. Αντίθετα, μια εντυπωσιακή ταπετσαρία αποτελεί μια πιο ασφαλή λύση διακόσμησης ή τα πιο μικρά κάδρα με κάποιο... προφίλ.

Μην χάνεις την ευκαιρία

Πολλές φορές ένας μικρός χώρος, είναι μια χαμένη ευκαιρία! Δες πόσοι μικροί χώροι, μετατράπηκαν σε... “πολύτιμα κομμάτια”! Κάνε το χώρο σου κουκλίστικο και δώσε του ταυτότητα

Άσπροι τοίχοι

Ξέχασε για λίγο αυτό το... βαρετό χρώμα και δοκίμασε να βάψεις τον τοίχο σου ένα έντονο... σκούρο γκρι, που θα “ανοίξει” το χώρο!

Δώσε σημασία στην αναλογία

Τα έπιπλα που επιλέγεις, θα πρέπει να είναι ανάλογα του χώρου σου! Δηλαδή, στο κατάλληλο πλάτος, ύψος και βάθος που τους αναλογεί.

Μην θέτεις στρατηγική

Μην είσαι αυστηρή με το χώρο, που θα μπει τι και σε ποιο σημείο ακριβώς. Απλώς, ξεχώρισε τα δωμάτια, την κουζίνα, το μπάνιο, το σαλόνι και κάντα λειτουργικά.