Τοστ τέλος! 5 λαχταριστά πρωινά χωρίς θερμίδες

Ένα πλούσιο πρωινό, είναι ότι ακριβώς χρειάζεσαι για να πάει καλά η μέρα σου!
Τοστ τέλος! 5 λαχταριστά πρωινά χωρίς θερμίδες



Εάν έχεις βαρεθεί να τρως καθημερινά το κλασικό τοστ για πρωινό, ρίξε μια ματιά στις συνταγές παρακάτω οι οποίες σίγουρα θα σε ικανοποιήσουν!

Ομελέτα με λαχανικά τηγανισμένα σε λάδι καρύδας

Φτιάξε μια πλούσια ομελέτα με αυγά, κουνουπίδι, καρότο, μπρόκολο, σπανάκι, πράσινα φασόλια και μπαχαρικά τηγανισμένα σε λάδι καρύδας, μειώνοντας δραστικά τις θερμίδες.

Εναλλακτικά... αυγά με μπέικον

Βράσε τρία αυγά, έπειτα άνοιξε τα και βγάλε με προσοχή τον κρόκο από μέσα. Στη θέση του κρόκου, πρόσθεσε τυρί κρέμα και στη συνέχεια τύλιξε τα σαν ρολά με το μπέικον αφού το έχεις ψήσει πρώτα. Κάτι διαφορετικό και χορταστικό! Υπολόγισε πως το κάθε αυγό έχει περίπου 200 θερμίδες.

Τηγανίτες με τυρί κρέμα

Σε ένα μίξερ τοποθετείς την ζάχαρη (stevia) και δύο αυγά. Στην συνέχεια, προσθέτεις για πχ Philadelphia χαμηλό σε λιπαρά και λίγη κανέλα, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει χυλός για τις τηγανίτες.

Λαδώνεις ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζεις και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν. Για γαρνίρισμα προσθέτεις σιρόπι χωρίς ζάχαρη και λίγες φράουλες ή κεράσια. Η κάθε τηγανίτα έχει περίπου 300 θερμίδες.

Μήλα με φυστικοβούτυρο

Δοκίμασε να φας ένα μεγάλο μήλο κομένο σε φέτες, τοποθετώντας σε κάθε φέτα λίγο φυστικοβούτυρο! Απλό, γρήγορο, πεντανόστιμο και διαιτητικό.

Νιφάδες βρώμης με αποξηραμένα φρούτα.

Βάλε σε ένα μπωλ 2 κουταλιές της σούπας Quaker, μερικές σταφίδες και λίγα αποξηραμένα βερύκοκα. Πρόσθεσε γάλα με χαμηλά λιπαρά ή άπαχο. Νοστιμότατο, γεμάτο βιταμίνες και ασβέστιο που χρειάζεσαι. 

Φτιάξε και ένα κέικ πορτοκαλιού, για να το προσθέσεις στο πρωινό σου!