Πώς να διαχειριστείς την απιστία αν θες να είστε μαζί

Η απιστία είναι αυτό που λέμε "μη σου τύχει". Επειδή όμως συμβαίνει, ας είσαι προετοιμασμένη για το τι θα κάνεις την επόμενη μέρα.



Απιστία: Μία λέξη που δεν θέλεις καν να σκεφτείς όταν είσαι σε μία σχέση. Όλες έχουμε κάνει άπειρες συζητήσεις με τις κολλητές μας για το τι θα κάναμε σε μία ενδεχόμενη κατάσταση, αλλά όταν σου τύχει τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. «Απιστία ίσον χωρισμός» λέμε συνήθως, αλλά η αλήθεια είναι ότι σε μία τέτοια κατάσταση, η απάντηση δεν είναι ποτέ άσπρο ή μαύρο.

Μπορεί στο μυαλό σου η απιστία να σημαίνει ανεντιμότητα και προδοσία και να φοβάσαι ότι αν έγινε μία φορά πιθανότατα να επαναληφθεί, όμως θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Πώς μπορείς, λοιπόν, να αντιμετωπίσεις τον άνθρωπο που σε απάτησε;

Βήμα 1ο: Αξίζει μία ακόμα ευκαιρία;

Μερικοί σύντροφοι δεν αξίζουν να συγχωρεθούν, κρίνοντας από τη γενικότερη συμπεριφορά τους. Για αρχή, λοιπόν, θα πρέπει να απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα.

Βήμα 2ο: Ο καθένας χρειάζεται το χώρο του

Σαν πρώτη αντίδραση πιθανότατα να θέλεις να προσκολληθείς πάνω του και να μην τον αφήσεις από τα μάτια σου. Θα θέλεις επίσης να ψάξεις τα πάντα για να βρεις περισσότερα στοιχεία. Μην το κάνεις. Αυτό που θα πρέπει να δώσεις στον άλλον να καταλάβει είναι ότι δεν δέχεσαι τέτοιου είδους συμπεριφορά και ότι έχεις αξιοπρέπεια.

Βήμα 3ο: Κανονίστε συνάντηση

Αυτή η συνάντηση δεν είναι για να μαλώσετε ούτε να κάνετε σεξ. Είναι μία συνάντηση για να αποφασίσετε αν αξίζει να σωθεί αυτή η σχέση. Καλό θα είναι να προειδοποιήσεις τον σύντροφό σου ότι θα έχεις αρκετές ερωτήσεις. Αν δεν είναι προετοιμασμένες να τις απαντήσει, καλύτερα να ξεχάσεις τη συνάντηση. Αν είναι, ξεκίνα να ρωτάς. Έχε στο μυαλό σου ότι η διαδικασία θα είναι επώδυνη, αλλά είναι σημαντικό να μάθεις την αλήθεια.

 Βήμα 4ο: Χτίσε μία νέα σχέση

Θα πρέπει να θέσεις κάποιους νέους κανόνες προκειμένου να ξεπεράσεις ό,τι έγινε. Ίσως αυτό να σημαίνει περισσότερο έλεγχο στην καθημερινότητα του συντρόφου σου σε περιόδους που δυσκολεύεσαι να το αντιμετωπίσεις.

Βήμα 5ο: Προετοιμάσου να αλλάξεις

Μπορεί να είσαι εσύ αυτή που αδικήθηκες, αλλά δεν θα πρέπει να αμελήσεις τις ανάγκες του συντρόφου σου. Ο σύντροφός σου σε απάτησε για κάποιο λόγο. Ποιες ανάγκες του κάλυψε αυτός ο νέος άνθρωπος; Τι τον οδήγησε ως εκεί; Είναι σημαντικό να προσπαθήσεις να ανακαλύψεις τους λόγους που τον οδήγησαν μέχρι εκεί.

Δεν έχουν όμως όλοι οι άνθρωποι κάποιον ιδιαίτερο λόγο για να απατήσουν τον σύντροφό τους μέσα σε μία σχέση. Πριν αποφασίσεις το οτιδήποτε, είναι σημαντικό να κάνεις μία ανασκόπηση στη σχέση σας και να σκεφτείς αν αξίζει να δώσεις μία δεύτερη ευκαιρία.