Ήρθε ο χειμώνας; Διατήρησε τα μαλλιά σου όμορφα και λαμπερά

Το καλοκαίρι έφυγε και η χειμωνιάτικη... πραγματικότητα για τα μαλλιά σου έφτασε! Είσαι έτοιμη να τα "θωρακίσεις" από το κρύο και την υγρασία;
Ήρθε ο χειμώνας; Διατήρησε τα μαλλιά σου όμορφα και λαμπερά - Κεντρική Εικόνα



Η τρίχα πρέπει να προσαρμοστεί στις κλιματικές αλλαγές, οι οποίες πολλές φορές είναι απότομη, ωστόσο υπάρχουν μερικά έξυπνα και αποτελεσματικά tips για να κρατήσεις τα μαλλιά σου όμορφα και λαμπερά σαν να είναι... καλοκαίρι!

Κράτησε τα ενυδατωμένα

«Η μεταφορά από το καλοκαίρι στο χειμώνα μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα στα μαλλιά. Είναι σημαντικό να γίνεται μια μάσκα, αλλά και να αλλάζει το σαμπουάν και το conditioner, ώστε να ανταποκριθούν στην αλλαγή της θερμοκρασίας χωρίς προβλήματα», συμβουλεύει η Sascha Ivanovsky, ειδική στυλίστρια. Το καλύτερο που μπορείς να βρεις στην αγορά για έξτρα ενυδάτωση, είναι σαμπουάν με jojoba.

Χρησιμοποίησε προϊόντα με φυσικά συστατικά

Για να αποφύγεις την περαιτέρω ξηρότητα στα μαλλιά σου, χρησιμοποίησε προϊόντα που περιέχουν φυσικά συστατικά. Οι ιδιότητες που έχουν τα φυσικά συστατικά δεν αφαιρούν την φυσιολογική λιπαρότητα, σε αντίθεση με τα προϊόντα που περιέχουν συστατικά που βασίζονται σε χημικά.

Βάλε όγκο στα μαλλιά

Περισσότερη υγρασία=φριζαρισμέν μαλλιά. Όσο κρυώνει ο καιρός, τόσο μειώνεται η υγρασία, κάτι που θα κάνει τα μαλλιά σου… flat! Το καλύτερο που έχεις να κάνεις το χειμώνα, είναι να τους δίνεις όγκο, αλλά όχι και σαν την… Diana Ross!

Kάνε αποτοξίνωση στα μαλλιά σου

Το καλοκαίρι πιθανότατα άφησε στα μαλλιά σου αρκετά κατάλοιπα, όπως αλάτι, αντηλιακά και ότι άλλο σχετίζεται με την παραλία. Με την έναρξη του φθινοπώρου το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να ξεκινήσεις αποτοξινωση στο κεφάλι σου με ένα ειδικό σαμπουάν μια φορά ανά δυο εβδομάδες. Πριν ξεκινήσεις καλό θα ήταν να συμβουλευτείς τον κομμωτή σου ή τον δερματολόγο σου.

Βάψτα… μαύρα!

Το καλοκαίρι είναι συνυφασμένο με τα ξανθά μαλλιά και τις ανταύγειες, ωστόσο έφτασε στο τέλος του. Όσο κρυώνει ο καιρός, τόσο οι ανταύγειες θα ξεθωριάζουν. Οι ειδικοί προτείνουν το χειμώνα να σκουρύνεις τα μαλλιά σου σταδιακά, ώστε να μπορέσουν να προσαρμοστούν στις κλιματικές αλλαγές.