Δοκιμάστε το χωρίς δεύτερη σκέψη.
Υλικά
- 1 πακέτο ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
- 300 γραμμάρια κασέρι
- 300 γραμμάρια παρμεζάνα
- 300 γραμμάρια γραβιέρα
- 1 λίτρο γάλα
- 3 αυγά
- Λίγο βούτυρο
Εκτέλεση
- Βουτυρώνουμε ένα βαθύ πυρέξ και στρώνουμε τις φέτες του τοστ καλύπτοντας όλη την επιφάνεια. Στη συνέχεια, βάζουμε μια στρώση κασέρι, μια στρώση παρμεζάνα και μια στρώση γραβιέρα.
- Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα τυριά, προσέχοντας να μην τελειώσουμε στο ύψιστο σημείο των πλευρών του σκεύους (αφήνουμε 1μιση εκατοστό αέρα), ώστε να μην ξεχειλίσουν τα τυριά όταν φουσκώσουν στο ψήσιμο.
- Χτυπάμε σε ένα μπολ το γάλα με τα αυγά και ρίχνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στο πυρέξ. Πριν το ψήσουμε το αφήνουμε περίπου δύο ώρες για να ρουφήξει το γάλα.
- Το ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Σερβίρεται αμέσως μόλις βγει από το φούρνο, ώστε να μην «καθίσει».
Tip
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και ψιλοκομμένο ζαμπόν.