Κρέμα με καφέ, ελαφριά και καλοκαιρινή

Έχεις φαντασία; φτιάξε ό,τι κρέμα θες!
Κρέμα με καφέ, ελαφριά και καλοκαιρινή



Οι κρύες κρέμες είναι ό,τι καλύτερο για το καλοκαίρι, μετά το παγωτό. Και, αν έχεις φαντασία, καταλαβαίνεις ότι δεν αναφέρομαι σε ένα ξενέρωτο γλύκισμα, αλλά σε ένα πολύ καλό γλυκό με προοπτικές. 

Ίσως γνωρίζεις ότι αν βάλουμε γάλα με κορνφλάουρ να βράσουν μαζί, αυτό θα πήξει και θα γίνει κρέμα. Ε, όπως καταλαβαίνεις, έχοντας αυτή τη βάση, μπορείς να παίξεις όσο θέλεις με τις γεύσεις και να φτιάξεις ό,τι κρέμα λαχταράς, χωρίς ζελατίνη, χωρίς δύσκολα υλικά. Θα θυμηθείς τα παιδικά σου χρόνια και θα απολαύσεις μια γλυκιά στιγμή, χωρίς πολλές περιττές θερμίδες. 
Θα ξεκινήσω με τη δική μου αγαπημένη γεύση, αυτή με τον καφέ στιγμής. 

Βάλε σε ένα κατσαρολάκι 300ml γάλα φρέσκο μαζί με 50γρ ζάχαρη και μόλις ζεσταθεί το μίγμα, πρόσθεσε 1 κουταλιά της σούπας γεμάτη κορν φλάουρ, 1 κουταλιά νεσκαφέ και 1 κουταλιά κακάο. Ανακάτευε συνέχεια με αβγοδάρτη, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει η κρέμα, με προσοχή να μη σου κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Δεν χρειάζεται να είναι πολύ πηχτή σε αυτό το στάδιο, γιατί μέσα στο ψυγείο θα σφίξει κι άλλο.

Μοίρασε το μίγμα σε μπολάκια ή φορμάκια σιλικόνης και άσε τα να κρυώσουν ελαφρώς, πριν τα βάλεις στο ψυγείο. Σε λίγες ώρες θα έχεις ένα υπέροχο γλυκό, που θα σε τονώσει!

 

Το ίδιο μπορείς να κάνεις με 1 δόση εσπρέσσο και αντί για ζάχαρη, μπορείς να βάλεις μέλι. Επίσης, μπορείς να κάνεις κρέμες με φρούτα, βάζοντάς τα πολτοποιημένα μέσα στο μίγμα με το γάλα. 

Οι κρέμες διατηρούνται μόνο 1 ημέρα στο ψυγείο, λόγω του γάλακτος και της πολύ υψηλής θερμοκρασίας το καλοκαίρι, ειδικά αν ανοιγοκλείνουμε συχνά το ψυγείο. Τον χειμώνα, μπορείς να τις απολαύσεις και ζεστές, με λίγη κανέλα επάνω!