4 απλά βήματα για να... ξεχειλίζεις από αυτοπεποίθηση στο γραφείο

Ο εργασιακός χώρος είναι το μέρος που πρέπει να αποδείξεις την αξία σου, κάτι που μπορεί να σε αγχώσει. Όχι πια... Υπάρχουν τρόποι που θα σε κάνουν να περπατάς με ψηλά το κεφάλι.
4 απλά βήματα για να... ξεχειλίζεις από αυτοπεποίθηση στο γραφείο



Η αυτοπεποίθηση στη δουλειά έρχεται μέσα από τις επιτυχίες και τη σιγουριά, οπότε προσπάθησε να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα για να διώξεις το άγχος και συγχρόνως να μπορέσεις φτάσεις στην... κορυφή!

Βήμα #1: Να είσαι ανταγωνιστική.

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις είναι να γίνεις ανταγωνιστική σε όποιο ρόλο σου αναθέσουν. Προσπάθησε να βρεις αυτοματισμούς για να είσαι ένα βήμα μπροστά από τους συναδέλφους σου. Η διαρκής ενημέρωση πάνω στον κλάδο σου θα σου δώσει το προβάδισμα ώστε να ξεχωρίσεις και να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση. Καλό θα ήταν να εντοπίσεις τους τομείς που θεωρείς πως έχεις αδυναμίες και να προσπαθείς διαρκώς να τους βελτιώσεις. Όσα περισσότερα γνωρίζεις για το αντικείμενο σου, τόσο πιο πολύ αυτοπεποίθηση θα νιώθεις.

Βήμα #2: Γίνε φίλη με όλους!

Οι καλές σχέσεις ανάμεσα σε σένα και τους συναδέλφους σου είναι ζωτικής σημασίας. Ένα περιβάλλον με αντιπαλότητες και άσχημες σχέσεις μόνο κακό μπορεί να κάνει στην ψυχολογία σου.  Προσπάθησε να αποφύγεις τις κλίκες στον χώρο εργασίας και πάνω από όλα να είσαι ευγενική με όλους. Από τον θυρωρό μέχρι τον πρόεδρο της εταιρείας, γιατί η ευγένεια και το χαμόγελο είναι πάντα επιθυμητά από όλους. Κάνε κοπλιμέντα στους συναδέλφους σου,  δείξε πως εκτιμάς τις προσπάθειες τους και μην γκρινιάζεις! Η θετική αύρα κερδίζει κόσμο και συμπάθειες…

Βήμα #3: Διατήρησε το παρουσιαστικό σου όμορφο

Η εξωτερική εμφάνιση και γενικά το παρουσιαστικό παίζουν σπουδαίο ρόλο στα επαγγελματικά θέματα κι εσύ θέλεις να κάνεις καλή εντύπωση από την πρώτη στιγμή.  Εννοείται, πως ο τρόπος που ντύνεσαι δεν αντπροσωπεύει το ποια πραγματικά είσαι, αλλά ένα καλό και προσεγμένο σύνολο θα σου δώσει θάρρος και αυτοπεποίθηση. Το καλό μακιγιάζ που θα τονίσει τα δυνατά χαρακτηριστικά του προσώπου σου, είναι απαραίτητο. Αν έχεις ανασφάλειες σχετικά με το σώμα σου, τώρα είναι η ευκαιρία για να ξεκινήσεις το γυμναστήριο. Γενικά, προσπάθησε να νιώθεις σίγουρη και όμορφη σε κάθε σου εμφάνιση στο γραφείο. Όσο γρηγορότερα τα καταφέρεις, τόσο πιο άνετη και γεμάτη αυτοπεποίθηση θα νιώσεις!

Βήμα #4: Φρόντισε την υγεία σου

Όταν το σώμα σου είναι υγιές, τόσο πιο δυνατή και σίγουρη νιώθεις. Το στρες της καθημερινότητας και οι δίαιτες που ακολουθείς συχνά-πυκνά, προκαλούν προβλήματα υγείας. Προσπάθησε να επικεντρωθείς στο πως θα κρατήσεις το σώμα σου καλή κατάσταση, ώστε να έχεις περισσότερη ενέργεια και να νιώθεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να κρατάς τα επίπεδα του άγχους σου χαμηλά, γιατί αυτό θα επηρεάσει την σκέψη σου αλλά και τις αποδόσεις σου και μπορεί να σε οδηγήσει σε λάθη.