Τι μαγειρεύουμε σήμερα; Πεντανόστιμα λαζάνια με λαχανικά

Όταν έχεις μπροστά σου ένα πιάτο σαν κι αυτό δεν θέλεις τίποτε άλλο.



Τύφλα να’ χουν τα παστίτσιο και σουφλέ. Όταν έχεις μπροστά σου ένα πιάτο σαν κι αυτό δεν θέλεις τίποτε άλλο. Κι ας έχει λαζάνια και τυριά. Είναι ελαφρύ και υγιεινό. Ιδανικό γι’ αυτούς που προσέχουν και μετράνε θερμίδες.

 

Υλικά (για 8 μερίδες)

4 μέτρια κολοκύθια κομμένα σε λεπτές φέτες (κατά μήκος)

450 γραμμάρια τυρί ρικότα χαμηλών λιπαρών

300 γραμμάρια σπανάκι (καλά στραγγισμένο) (10 ounces)

1/2 κούπα παρμεζάνα

1 αυγό

7 κούπες σάλτσα ντομάτας (με κρεμμύδι, σκόρδο και ρίγανη)

Αλάτι, πιπέρι

1 πακέτο λαζάνια κανονικά (άβραστα)

120 γραμμάρια μοτσαρέλα

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βράζουμε αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κολοκύθια για 3-4 λεπτά έως ότου μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και το τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφήσει όλα τα υγρά.
  2. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη ρικότα, το σπανάκι, το ¼ της παρμεζάνας, το αυγό και αλατοπίπερο.
  3. Καλύπτουμε ένα ταψάκι ή πυρέξ με μια στρώση από τη σάλτσα ντομάτας που έχουμε ετοιμάσει και από πάνω τοποθετούμε μια στρώση από τα λαζάνια. Πάνω στα λαζάνια ρίχνουμε μια στρώση από το μείγμα με τη ρικότα και από πάνω στρώνουμε τα κολοκύθια και πάνω από το κολοκύθια ρίχνουμε ξανά σάλτσα ντομάτας. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αυτή άλλες τρεις φορές.
  4. Στην τελευταία στρώση με τα λαζάνια περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και τη μισή μοτσαρέλα.
  5. Καλύπτουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο προσθέτουμε από πάνω την υπόλοιπη παρμεζάνα και μοτσαρέλα και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά ξεσκέπαστο.

ΤIP

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για κανονικά λαζάνια, λαζάνια-νουντλς, ώστε να γίνει ακόμα πιο ελαφρύ και διαιτητικό το πιάτο.

Θερμίδες: 530/ μερίδα