Ψητή κολοκύθα με κρεμμύδια και φασκόμηλο

Ψητή κολοκύθα με κρεμμύδια και φασκόμηλο



Επιλέξτε μαλακές κολοκύθες με βαθύ πορτοκαλί χρώμα, που να είναι βαριές για το μέγεθός τους, χωρίς στίγματα και μαλακά σημεία και φτιάξτε ένα πιάτο που συνοδεύει τα πάντα. Από σαλάτες μέχρι ζυμαρικά και κρεατικά.

 

Υλικά (για 4-5 μερίδες)

  • 1 μέτρια γλυκιά κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια δύο εκατοστών
  • 4 μικρά κρεμμυδάκια καθαρισμένα και κομμένα κατά μήκος σε τέταρτα
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/4 της κούπας φύλλα φρέσκου (κατά προτίμηση) φασκόμηλου
  • Αλάτι, Πιπέρι

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Απλώνουμε τα κομμάτια κολοκύθας, τα κρεμμύδια, το φασκόμηλο και το ελαιόλαδο σε δύο μεγάλες λαμαρίνες για φούρνο και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα για 35-40 λεπτά, περιστρέφοντας μια φορά τις λαμαρίνες ώστε να ψηθούν τα υλικά ομοιόμορφα.

Tip

Οι γλυκές κολοκύθες αποθηκεύονται σε σκιερό μέρος μέχρι ένα μήνα. Για να τις καθαρίσετε κόβετε πρώτα την κορυφή και τη βάση και στη συνέχεια αφαιρείτε με έναν αποφλοιωτή λαχανικών τη φλούδα.

Θερμίδες: 150/ μερίδα